Česa ne smete spregledati ob ustanavljanju podjetja?

Ob ustanavljanju lastnega podjetja si boste na svoje rame naložili ogromno breme, saj gre pri mladem podjetju lahko marsikaj narobe. Toda tveganje za neuspeh lahko tudi zmanjšate, če ugotovite, kaj je tisto, na kar morate še posebej paziti.
Česa ne smete spregledati ob ustanavljanju podjetja?

Česa ne smete spregledati ob ustanavljanju podjetja? (Vir slike: Pixabay.com)

Iskanje novih sodelavcev, priprava tržne strategije, pridobivanje prvih strank in skrb za finance so le nekatera izmed pomembnih področij, s katerimi se boste soočali ob ustanovitvi lastnega podjetja. S časom boste na tesnem, kar pomeni, da se bo povečala verjetnost, da napravite tudi kakšno napako in spregledate nekatera druga, prav tako pomembna področja.

Da se to ne bi zgodilo, si lahko pomagate s spodnjim seznamom treh pomembnih poslovnih področij, ki jih mladi podjetniki ne smete zanemariti.

1. Prevare 

Tudi v Sloveniji smo priča številnim prevarantom, ki za večje ali manjše zneske ogoljufajo nepazljive in preveč zaupljive podjetnike. Predvsem gre za spletne prevare, ki vključujejo različne poslovne priložnosti, ugodne kredite ali ugodne nakupe.

Kot novopečeni podjetnik s področjem prevar najverjetneje še nimate večjih izkušenj, zato morate biti še posebej previdni in dobro preveriti legitimnost ponudbe, ne glede na pomanjkanje časa, s katerim se soočate. Finančne posledice, ki jih lahko tako utrpite, so namreč lahko zelo hude.

2. Zaščita intelektualne lastnine 

Zelo malo podjetij se zaveda pomembnosti zaščite intelektualne lastnine in zato zanjo ne poskrbijo. Posledično ob morebitnih kršitvah s strani konkurentov svojih pravic ne morejo uveljavljati in utrpijo poslovno škodo.

V kolikor nameravate voditi resen posel, je zato zaščita intelektualne lastnine še kako priporočen korak, ki vam omogoča ohranitev ekskluzivne pravice do izkoriščanja predmeta pravice v komercialne namene. 

3. Družabna omrežja 

Kot da vse našteto še ne bi bilo dovolj, so tu še družabna omrežja, ki lahko predstavljajo pravi pravcati digitalni podpis identitete vašega podjetja. Facebook, Twitter, LinkedIn in podobna družbena omrežja dandanes predstavljajo odlično orodje za spletno predstavitev podjetij in zato nanje nikakor ne smete pozabiti. 

Redno skrbite za svoj ugled na družabnih omrežjih, objavljajte sveže in ažurne informacije ter vzpostavite komunikacijo s potencialnimi strankami. Sčasoma boste ugotovili, da se je vaš trud obrestoval.

Vir: Businessinsider.com

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje