ČIPkasti ponedeljki za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost

RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe na Kersnikovi 4 v Ljubljani odpira prostore vsak ponedeljek ob 18. uri za skupinsko delo, medsebojno učenje in nadgradnjo znanj vsem ženskam, ki jih zanima tehnologija, znanost in umetnost.
ČIPkasti ponedeljki za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost

ČIPke (vir: http://cipke.wordpress.com)

ČIPke predstavljajo iniciativo, ki raziskuje situacijo žensk v znanstveno-tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na tem področju ter hkrati organizira praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike.

V ta namen organizirajo vrsto delavnic, nazadnje denimo delavnico izdelave e-nakita in e-tekstilij iz LED diod. 

ČIPke sicer sodelujejo, kliklajo in se spogledujejo z različnimi dejavnostmi na področju elektronike, mehanike in digitalnih tehnologij. Spodbujajo denimo uporabo odprtokodnih programov in prostih licenc, ter si prizadevajo za opravnomočenja žensk in spodbujanje dejavnosti žensk iz marginalnih skupin. Niti spletajo v mrežo z različnimi inspirativnimi hacklabi, iniciativami, festivali in posameznicami, s katerimi ustvarjajo drugačne pogoje za delo, raziskovanje in druženje.

Njihovemu dogajanju lahko sledite prek spletne strani ali FB skupine

Vir: ČIPke

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje