Delna zobna proteza podprta z implantati

Delna zobna proteza se v zobozdravstvu uporablja za zdravljenje manjkajočih zob in brezzobosti. Zobozdravnik jo lahko namesti na zdrave zobe, ki na več koncih podpirajo protetični nadomestek. Če pa se pacient sooča z brezzobostjo, pa je najprej potrebno v čeljust vstaviti implantate, ki kot polno funkcionalni zobje podpirajo protezo na zgornjem loku in spodnjem loku čeljusti.
delna-zobna-proteza

Delna zobna proteza podprta z implantati

Dentalna protetika je izdelana tako, da se popolnoma prilega ustni votlini in zobnim vsadkom. Pri tem imajo proteze vgrajen zaskočni sklop, zato da se ob vstavitvi v usta takoj zaskočijo za zobe. To zagotavlja tudi veliko mero stabilnosti, saj preprečuje gibanje in razrahljanost protetike in hkrati zadržuje protezo na mestu, pri čemer se ne odmika od dlesni in mehkih tkiv.

Delna zobna proteza z uporabo All-on-4 tehnike

Paciente pogosto skrbi, da bo njihova polna proteza v nekem trenutku zdrsnila iz dlesni, se razrahljala ali morda celo izpadla med običajnimi dejavnostmi, kot je govorjenje ali prehranjevanje. Čeprav je danes na trgu veliko različnih lepil in krem, ki pomagajo pri pritrditvi teh protetičnih nadomestkov ob dlesni, številni izdelki navkljub temu ne zadostujejo za samozavesten oprijem, ki traja ves dan.

Za zdravljenje manjkajočih zob in brezzobosti je zato postala zelo priljubljena dentalna tehnika All-on-4, kar pomeni, da se v čeljustno kost vstavijo implantati, pri čemer sta dva razporejena na zgornjem loku in dva na spodnjem loku čeljusti. Nanje pa se pritrdi fiksna ali pa snemljiva proteza, ki je v tem primeru podprta z implantati.

Zdravljenje z delno zobno protezo podprto z implantati

Večstopenjsko zdravljenje pri zobozdravniku specialistu poteka tako, da zobozdravnik v prvi fazi kirurško pričvrsti zobne vsadke v čeljustno kost. Temu sledi faza celjenja, ki navadno traja pet mesecev. Nato se mora zobozdravnik prepričati, ali so se vijaki povsem zlili s kostjo. Nato na vijake namesti krono zoba. Po tem postopku sledi izdelava in namestitev proteze, ki se mora udobno prilegati dlesni in vstavljenim implantatom, brez drsenja in razrahljanosti.

Prednosti delne zobne proteze, ki je podprta z vsadki

Zobni vsadki dajejo močno podporo in stabilnost protezi, zato je za pacienta nošenje protetike tudi mnogo bolj udobno, brez skrbi o tem, da bi se protetični nadomestek snel ali izpadel iz ust. Med pomembne prednosti pa spadajo tudi:

  • Dodatna obrazna podpora za paciente, ki se soočajo z izgubo čeljustne kosti. Implantati zapolnijo prostor izgubljene kosti in hkrati spodbujajo regeneracijo kosti.
  • Estetska obnova zob, ki povrne lep in funkcionalen nasmeh
  • Implantati imajo zelo dolgo življenjsko dobo, skorajda celo življenje
  • Optimalna funkcionalnost pri govorjenju in žvečenju hrane
  • Delna zobna proteza nima vidnih sponk, ki bi lahko poškodovale krono vsadkov
Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje