Delo od doma še slabše?

Marsikdo je prepričan, da bi bilo življenje lažje, če bi lahko namesto iz pisarne, delal kar od doma. A so raziskovalci zdaj ugotovili, da je to pravzaprav ena od največjih zablod. Občasno se je namreč nujno umakniti iz družinskega okolja, da bi si napolnili baterije in se izognili prepirom.
Delo od doma še slabše?

Delo od doma še slabše? (Vir slike: sxc.hu)

Čeprav je prvenstvena funkcija dela od doma ta, da lahko na ta način delavec poveča čas, ki ga preživi z družino, se je občasno nujno umakniti iz družinskega okolja, da bi si napolnili baterije in se izognili prepirom, trdijo raziskovalci.

Delo od doma prav zaradi tega bolj izčrpava kot delo v pisarni, trdijo raziskovalci newyorškega Inštituta Rensselaer Polytechnic.

Preverjali so stopnjo stresa v družinskem okolju. Ugotovili so, da so štirje od petih zaposlenih prepričani, da slabo usklajujejo službeno in družinsko življenje, po drugi strani pa se tisti, ki delajo od doma, počutijo še slabše.

Njihova največja težava so gospodinjska opravila, ki jih ne uspejo opraviti, čeprav so doma, prevelika količina časa, ki ga preživijo doma, pa vodi v spore med družinskimi člani.

Čeprav tehnologija vse bolj omogoča delo od doma, daje ljudem tudi občutek, da morajo biti ves čas na voljo, kar povečuje pritisk in stres, še ugotavljajo raziskovalci. V večji prednosti so tako tisti, ki zahtevano delo v delovnem času opravijo na delovnem mestu in ga ne nosijo s seboj domov.

Vir: Finančni trgi

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje