Delo od doma še slabše?

Marsikdo je prepričan, da bi bilo življenje lažje, če bi lahko namesto iz pisarne, delal kar od doma. A so raziskovalci zdaj ugotovili, da je to pravzaprav ena od največjih zablod. Občasno se je namreč nujno umakniti iz družinskega okolja, da bi si napolnili baterije in se izognili prepirom.
Delo od doma še slabše?

Delo od doma še slabše? (Vir slike: sxc.hu)

Čeprav je prvenstvena funkcija dela od doma ta, da lahko na ta način delavec poveča čas, ki ga preživi z družino, se je občasno nujno umakniti iz družinskega okolja, da bi si napolnili baterije in se izognili prepirom, trdijo raziskovalci.

Delo od doma prav zaradi tega bolj izčrpava kot delo v pisarni, trdijo raziskovalci newyorškega Inštituta Rensselaer Polytechnic.

Preverjali so stopnjo stresa v družinskem okolju. Ugotovili so, da so štirje od petih zaposlenih prepričani, da slabo usklajujejo službeno in družinsko življenje, po drugi strani pa se tisti, ki delajo od doma, počutijo še slabše.

Njihova največja težava so gospodinjska opravila, ki jih ne uspejo opraviti, čeprav so doma, prevelika količina časa, ki ga preživijo doma, pa vodi v spore med družinskimi člani.

Čeprav tehnologija vse bolj omogoča delo od doma, daje ljudem tudi občutek, da morajo biti ves čas na voljo, kar povečuje pritisk in stres, še ugotavljajo raziskovalci. V večji prednosti so tako tisti, ki zahtevano delo v delovnem času opravijo na delovnem mestu in ga ne nosijo s seboj domov.

Vir: Finančni trgi

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje