DeTENS se poteguje za zmago na Global Startup Battle

Ekipa deTENS, ki je bila tudi ena izmed zmagovalnih ekip Startup vikenda Slovenija (v Tehnološkem parku Ljubljana), se sedaj poteguje še za zmago na Global Startup Battle. Za njihovo idejo lahko glasujete vse do 6. decembra.
DeTENS se poteguje za zmago na Global Startup Battle

DeTENS

DeTENS je sodobna naprava za nevromišično električno stimulacijo (EMS) in transkutano električno stimulacijo živcev (TENS) oziroma, na kratko, virtualni fizioterapevt na domu. Prednost naprave pa je tudi v tem, da jo lahko v obliki mobilne aplikacije prenesete na svoj pametni telefon, s čimer se lahko povežete z najboljšimi fizioterapevti.

Global Startup Battle (GSB), kjer se slovenska ekipa deTENS poteguje za zmago, je iniciativa, ki jo je ustvarila ameriška neprofitna organizacija Startup Weekend iz Seattla. Prvi GSB je bil organiziran leta 2011. Do leta 2012 je pridobil že tako veliko prepoznavnost, da se je na tekmovanje prijavilo več kot 10.000 ljudi, ki so sestavljali več kot 1200 ekip. Tekmovanje pri GSB je razdeljeno v tri faze:

1. Lokalno tekmovanje. Ekipa mora zmagati na lokalnem Startup vikend tekmovanju. V Sloveniji je tekmovanje potekalo med 22. in 24. novembrom, ekipa deTENS pa je osvojila prvo mesto v ljubljanskem Tehnološkem parku.

2. Tekmovanje v priljubljenosti. Širša javnost s spletnim glasovanjem izbere 15 ekip, ki se jim zdijo najboljše. Le te se uvrstijo v tretji krog.

3. Žirija izbere zmagovalca. Med 15 finalisti strokovna žirija odloči, katera ekipa ima najboljšo, najbolj inovativno idejo.

GSB se je letos začela 15. novembra, zaključila pa 24. novembra 2013. Sedaj je čas za glasovanje (2. faza tekmovanja) in izbor zmagovalca. Za deTENS lahko glasujete tako, da kliknete na povezavo: 

Glasujete lahko do vključno 6. decembra 2013. Po tem bo usoda ekip prepuščena žiriji.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje