Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Zmanjševanje stroškov majhnim podjetjem pomaga pri preživetju na močno konkurenčnem trgu, zato naj se poslužijo vseh mogočih načinov, da bi to dosegla. V tej novici si lahko preberete nekaj domiselnih taktik, kako znižati svoje stroške poslovanja.
Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Znižajte stroške poslovanja

Varčujete lahko prav na vseh področjih poslovanja. Tako pri pisarniškem materialu, kot pri poštnini za pošiljanje paketov. Za pošiljanje lahko namesto paketov recimo uporabite lažje kuverte, kar bo zmanjšalo težo paketa in s tem tudi poštnino.

Prav tako je včasih dobro združiti moči s svojimi konkurenti in si na ta način prislužiti boljše ponudbe npr. za pisarniški material, saj navadno večja naročila stanejo manj.

Če imate probleme pri izplačevanju plač svojim zaposlenim, obstaja možnost, da jih spodbudite k podjetništvu. Tako bodo sami zadolženi za svoje projekte, vi pa jih boste sofinancirali in od njih tudi dobili delež. Če vam primanjkuje denarja za plačilo letnih bonusov zaposlenim pa jih nagradite na drugačen način. Ponudite jim recimo dodatne plačane dni dopusta v naslenjem letu.

Ste pomislili, da bi oddajali del svojih poslovnih prostorov drugim podjetnikom? Na tak način lahko privarčujete kar veliko vsoto denarja. Mnogo podjetnikov namreč nima svojih prostorov.

Privarčujete lahko tudi pri konferenčnih klicih. AccuConference ponuja storitev, ki stane le 15 dolarjev na mesec in omogoča uporabo neomejenemu številu ljudi za do 10-urne konferenčne klice in še mnogo dodatnih orodij. Lahko pa izberete tudi brezplačnega ponudnika freeconferencecall.com z malo manj obsežno ponudbo.

Poskusite lahko z izmenjavo proizvodov oziroma storitev. Če ponujate recimo računovodske storitve in potrebujete storitve čiščenja, poiščite čistilni servis, ki bo pripravljen na brezplačno izmenjavo storitev.

Privarčujete lahko tudi pri razsvetljavi in ogrevanju. Preidite z navadnih na varčne žarnice. Te trajajo veliko dlje kot navadne in porabijo mnogo manj energije. Pozimi ne pretiravajte z ogrevanjem prostorov. Zaposleni naj se raje malo bolj oblečejo.

Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da delate manj dni na teden, vendar daljše delavnike. Tako so v podjetju Champion media prešli iz pet 8-urnih delovnih dni na teden na tri 10 do 12 urne delavnike in s tem privarčevali denar.

Zadnji predlog pa priporoča uporabo pripomočkov za večkratno uporabo. Če na primer organizirate večerjo, uporabite krožnike, ki se jih lahko pere v pomivalnem stroju, da jih boste naslednjič spet lahko uporabili. Poleg varčevanja boste s tem delovali tudi okolju prijazno.

Preizkusite katerega izmed nasvetov in morda vam uspe privarčevati nekaj denarja.

Vir: Forbes.com

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje