Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Zmanjševanje stroškov majhnim podjetjem pomaga pri preživetju na močno konkurenčnem trgu, zato naj se poslužijo vseh mogočih načinov, da bi to dosegla. V tej novici si lahko preberete nekaj domiselnih taktik, kako znižati svoje stroške poslovanja.
Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Znižajte stroške poslovanja

Varčujete lahko prav na vseh področjih poslovanja. Tako pri pisarniškem materialu, kot pri poštnini za pošiljanje paketov. Za pošiljanje lahko namesto paketov recimo uporabite lažje kuverte, kar bo zmanjšalo težo paketa in s tem tudi poštnino.

Prav tako je včasih dobro združiti moči s svojimi konkurenti in si na ta način prislužiti boljše ponudbe npr. za pisarniški material, saj navadno večja naročila stanejo manj.

Če imate probleme pri izplačevanju plač svojim zaposlenim, obstaja možnost, da jih spodbudite k podjetništvu. Tako bodo sami zadolženi za svoje projekte, vi pa jih boste sofinancirali in od njih tudi dobili delež. Če vam primanjkuje denarja za plačilo letnih bonusov zaposlenim pa jih nagradite na drugačen način. Ponudite jim recimo dodatne plačane dni dopusta v naslenjem letu.

Ste pomislili, da bi oddajali del svojih poslovnih prostorov drugim podjetnikom? Na tak način lahko privarčujete kar veliko vsoto denarja. Mnogo podjetnikov namreč nima svojih prostorov.

Privarčujete lahko tudi pri konferenčnih klicih. AccuConference ponuja storitev, ki stane le 15 dolarjev na mesec in omogoča uporabo neomejenemu številu ljudi za do 10-urne konferenčne klice in še mnogo dodatnih orodij. Lahko pa izberete tudi brezplačnega ponudnika freeconferencecall.com z malo manj obsežno ponudbo.

Poskusite lahko z izmenjavo proizvodov oziroma storitev. Če ponujate recimo računovodske storitve in potrebujete storitve čiščenja, poiščite čistilni servis, ki bo pripravljen na brezplačno izmenjavo storitev.

Privarčujete lahko tudi pri razsvetljavi in ogrevanju. Preidite z navadnih na varčne žarnice. Te trajajo veliko dlje kot navadne in porabijo mnogo manj energije. Pozimi ne pretiravajte z ogrevanjem prostorov. Zaposleni naj se raje malo bolj oblečejo.

Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da delate manj dni na teden, vendar daljše delavnike. Tako so v podjetju Champion media prešli iz pet 8-urnih delovnih dni na teden na tri 10 do 12 urne delavnike in s tem privarčevali denar.

Zadnji predlog pa priporoča uporabo pripomočkov za večkratno uporabo. Če na primer organizirate večerjo, uporabite krožnike, ki se jih lahko pere v pomivalnem stroju, da jih boste naslednjič spet lahko uporabili. Poleg varčevanja boste s tem delovali tudi okolju prijazno.

Preizkusite katerega izmed nasvetov in morda vam uspe privarčevati nekaj denarja.

Vir: Forbes.com

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje