Droni kot priljubljeno božično darilo

Letošnji božični hit so bili onstran Atlantika majhni droni, ki jih lahko uporabimo v zasebne namene. Leteče darilo je mnoge razveselilo, a žal vsem ni narisalo nasmeh na obraz. Mnogi preizkusi z droni so se končali neuspešno, nekateri celo s poškodbami.
Amazon išče vodjo sistema za letalsko varnost

Amazon se resno loteva projekta dostave z droni (Vir slike: YouTube).

Novice, ki prihajajo iz ZDA, so žal tudi polne spodrsljajev in nesreč. Mnogi Američani so se namreč ob preizkusu dronov poškodovali. Neka ženska iz Floride se je poškodovala potem, ko se je dron zaletel vanjo. Dron je prav tako treščil v moškega sredi New Yorka in mu poškodoval nos.

Vse več dronov, vse več poškodb

Kot poroča Ameriška zvezna letalska uprava je število incidentov, povezanih z droni, narastlo na 40 na mesec. Glede na število prodanih dronov samo s strani Amazona se bo to število morda še povzpelo. Ta naj bi jih mesečno prodal več kot 10 tisoč. Kupiti jih je možno že v običajnih trgovinah.

Proizvajalci dronov z vse večjim prometom

Trg z droni postaja vse večji in vse pomembnejši. Eden od treh največjih proizvajalcev dronov, DJI Tehnology, je od leta 2009 zrastel za kar petkrat. Vsi trije proizvajalci – poleg omenjenega še Berkeley in PARRO – se že intenzivno pripravljajo na novo sezono, medtem ko priznavajo, da so letošnji prazniki resnično dobičkonosni.

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje