Droni kot priljubljeno božično darilo

Letošnji božični hit so bili onstran Atlantika majhni droni, ki jih lahko uporabimo v zasebne namene. Leteče darilo je mnoge razveselilo, a žal vsem ni narisalo nasmeh na obraz. Mnogi preizkusi z droni so se končali neuspešno, nekateri celo s poškodbami.
Amazon išče vodjo sistema za letalsko varnost

Amazon se resno loteva projekta dostave z droni (Vir slike: YouTube).

Novice, ki prihajajo iz ZDA, so žal tudi polne spodrsljajev in nesreč. Mnogi Američani so se namreč ob preizkusu dronov poškodovali. Neka ženska iz Floride se je poškodovala potem, ko se je dron zaletel vanjo. Dron je prav tako treščil v moškega sredi New Yorka in mu poškodoval nos.

Vse več dronov, vse več poškodb

Kot poroča Ameriška zvezna letalska uprava je število incidentov, povezanih z droni, narastlo na 40 na mesec. Glede na število prodanih dronov samo s strani Amazona se bo to število morda še povzpelo. Ta naj bi jih mesečno prodal več kot 10 tisoč. Kupiti jih je možno že v običajnih trgovinah.

Proizvajalci dronov z vse večjim prometom

Trg z droni postaja vse večji in vse pomembnejši. Eden od treh največjih proizvajalcev dronov, DJI Tehnology, je od leta 2009 zrastel za kar petkrat. Vsi trije proizvajalci – poleg omenjenega še Berkeley in PARRO – se že intenzivno pripravljajo na novo sezono, medtem ko priznavajo, da so letošnji prazniki resnično dobičkonosni.

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje