Droni kot priljubljeno božično darilo

Letošnji božični hit so bili onstran Atlantika majhni droni, ki jih lahko uporabimo v zasebne namene. Leteče darilo je mnoge razveselilo, a žal vsem ni narisalo nasmeh na obraz. Mnogi preizkusi z droni so se končali neuspešno, nekateri celo s poškodbami.
Amazon išče vodjo sistema za letalsko varnost

Amazon se resno loteva projekta dostave z droni (Vir slike: YouTube).

Novice, ki prihajajo iz ZDA, so žal tudi polne spodrsljajev in nesreč. Mnogi Američani so se namreč ob preizkusu dronov poškodovali. Neka ženska iz Floride se je poškodovala potem, ko se je dron zaletel vanjo. Dron je prav tako treščil v moškega sredi New Yorka in mu poškodoval nos.

Vse več dronov, vse več poškodb

Kot poroča Ameriška zvezna letalska uprava je število incidentov, povezanih z droni, narastlo na 40 na mesec. Glede na število prodanih dronov samo s strani Amazona se bo to število morda še povzpelo. Ta naj bi jih mesečno prodal več kot 10 tisoč. Kupiti jih je možno že v običajnih trgovinah.

Proizvajalci dronov z vse večjim prometom

Trg z droni postaja vse večji in vse pomembnejši. Eden od treh največjih proizvajalcev dronov, DJI Tehnology, je od leta 2009 zrastel za kar petkrat. Vsi trije proizvajalci – poleg omenjenega še Berkeley in PARRO – se že intenzivno pripravljajo na novo sezono, medtem ko priznavajo, da so letošnji prazniki resnično dobičkonosni.

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje