Družbena odgovornost je v karakterju podjetja

V času, ko se v splošnem zmanjšuje solidarnost in tudi podjetja vse manj finančnih sredstev namenjajo dobrodelnosti, je podjetje SAOP ohranilo svojo družbeno odgovornost. Letos so izvedli sedem dobrodelnih akcij in prek donacij pomagali mnogim otrokom.
Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino

Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje, ki se ukvarja z izdelavo poslovnih računalniških programov, je letos izvedlo sedem dobrodelnih akcij in prek donacij finančnih sredstev zdravstvenim in vzgojno-varstvenim ustanovam pomagalo otrokom, ki so zaradi zdravstvenih ali socialnih težav prikrajšani za vsakdanje razvojne možnosti.

V SAOP-u so se že v poslovni strategiji zavezali, da bodo po svojih močeh pomagali lokalnemu in širšemu družbenemu okolju. V podjetju se zavedajo, da je za dolgoročno uspešnost podjetja in družbe pomembno dati možnosti čim širšemu krogu otrok in mladostnikov ter jim omogočiti razvoj in s tem doseganje življenjskih ciljev. “Naše dobrodelne dejavnosti smo tudi letos posvetili predvsem otrokom z zdravstvenimi težavami. Želimo si, da bi tudi ti otroci imeli v življenju odprta vrata do priložnosti za uspeh, enako kot njihovi vrstniki,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP.

SAOP je s svojo zadnjo dobrodelno akcijo Vrtcu Mavrica Vojnik podaril denarna sredstva za sklad, ki skrbi za finančno razbremenitev oziroma pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. V vrtcu bodo sredstva porabili za nakup didaktične opreme, ki bo zvišala standard vzgojno-izobraževalnega dela. Med dejavnostmi v lokalnem okolju gre izpostaviti donacijo specializiranega stola za dojenje pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Franc Derganc. Finančna sredstva so prispevali tudi za otroke, vključene v Zavod Krog ter za slepe v okviru dejavnosti Lions Cluba.

Čeprav so naše družbeno koristne dejavnosti usmerjene v projekte, ki imajo širšo vključenost, smo letos izvedli tri akcije, s katerimi smo pomagali posameznikom,” je še pojasnila Sonja Šinigoj. Na svojem osrednjem poslovnem srečanju, XXL konferenci, so tako zbirali finančna sredstva za pomoč pri zdravljenju dveh otrok, ki sta avtista, ob dnevu odprtih vrat pa so izvedli akcijo zbiranja zamaškov in denarnih sredstev za pomoč paralizirani deklici. Letos so skupaj s podjetjem E-Amiga zaključili usposabljanje slepega računovodje Boštjana Štefaniča in mu z donacijo licence za spletni poslovni program miniMAX pomagali pri zagonu lastnega podjetja.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in je med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Vir: SAOP

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje