Eblagajna – način za izstavljanje e-računov

Eblagajna oziroma davčna blagajna je način izdajanja računov, ki jo uporabljajo zavezanci, ki za opravljeno storitev oziroma dobavo izdelkov od stranke pričakujejo gotovinsko plačilo.
eblagajna

eblagajna

Pri tem gotovinsko plačilo pomeni plačilo z bankovci, kovanci, plačilno kartico ali s čekom. Poleg te možnosti je zavezancem na voljo le še en način izstavljanja računov; to je vezana knjiga računov. Pri tem gre za vpisovanje podatkov o izstavljenem računu v papirnat sklop obrazcev.

Namen eblagajne

Eblagajna je bolj sodobni način izstavljanja računov. Gre za opremo, ki jo lahko kupite, lahko pa jo v obliki programa naložite na računalnik ali na mobilno napravo. Namen eblagajne je, da omogoča posredovanje podatkov o računih direktno na FURS v pregled. Da bi taka blagajna lahko delovala, je torej obvezna internetna povezava. Poleg tega potrebujete tudi digitalno potrdilo, da boste lahko izstavljene račune digitalno podpisovali.

Uporaba eblagajne

Uporaba eblagajne je enostavna in se je lahko hitro naučite. Olajša vam poslovanje, saj je v programu veliko podatkov že vnaprej pripravljenih. Tako se zmanjšajo možnosti za napake pri prepisovanju. Eblagajno oziroma davčno blagajno je možno uporabljati na več načinov. Lahko kupite posebno opremo. V tem primeru set sestoji iz naprave za izstavljanje računov, tiskalnika, namenjenega tiskanju računov, ter posebnega predalčka, v katerega denar lahko shranite na varno. Je pa možno eblagajno uporabljati kot poseben program, ki ste ga prej naložili na računalnik. Morate pa v tem primeru še vedno dokupiti tiskalnik za račune. Prav tako boste morali zagotoviti varen prostor za shranjevanje denarja.

Mini blagajna

Posebna vrsta eblagajne je mini blagajna. Gre za poenostavljeno različico eblagajne, ki pa omogoča enake funkcije. Prednost je v tem, da jo v obliki aplikacije pridobite brezplačno. Naložite pa jo lahko na pametni telefon ali na tablico. Kot dobra možnost se je izkazala tudi za uporabnike vezanih knjig računov, ki morajo, kljub papirnati obliki izstavljenih računov, podatke o teh posredovati preko interneta na FURS. Mini blagajna to omogoča na enostaven način. Je pa seveda tudi v tem primeru treba pred prvo uporabo urediti digitalno potrdilo, s katerim se uporabnik identificira v sistemu.

Eblagajna je torej sodobni pripomoček za bolj prijazno izstavljanje računov, s katerim so uporabniki zadovoljni.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje