Eblagajna – način za izstavljanje e-računov

Eblagajna oziroma davčna blagajna je način izdajanja računov, ki jo uporabljajo zavezanci, ki za opravljeno storitev oziroma dobavo izdelkov od stranke pričakujejo gotovinsko plačilo.
eblagajna

eblagajna

Pri tem gotovinsko plačilo pomeni plačilo z bankovci, kovanci, plačilno kartico ali s čekom. Poleg te možnosti je zavezancem na voljo le še en način izstavljanja računov; to je vezana knjiga računov. Pri tem gre za vpisovanje podatkov o izstavljenem računu v papirnat sklop obrazcev.

Namen eblagajne

Eblagajna je bolj sodobni način izstavljanja računov. Gre za opremo, ki jo lahko kupite, lahko pa jo v obliki programa naložite na računalnik ali na mobilno napravo. Namen eblagajne je, da omogoča posredovanje podatkov o računih direktno na FURS v pregled. Da bi taka blagajna lahko delovala, je torej obvezna internetna povezava. Poleg tega potrebujete tudi digitalno potrdilo, da boste lahko izstavljene račune digitalno podpisovali.

Uporaba eblagajne

Uporaba eblagajne je enostavna in se je lahko hitro naučite. Olajša vam poslovanje, saj je v programu veliko podatkov že vnaprej pripravljenih. Tako se zmanjšajo možnosti za napake pri prepisovanju. Eblagajno oziroma davčno blagajno je možno uporabljati na več načinov. Lahko kupite posebno opremo. V tem primeru set sestoji iz naprave za izstavljanje računov, tiskalnika, namenjenega tiskanju računov, ter posebnega predalčka, v katerega denar lahko shranite na varno. Je pa možno eblagajno uporabljati kot poseben program, ki ste ga prej naložili na računalnik. Morate pa v tem primeru še vedno dokupiti tiskalnik za račune. Prav tako boste morali zagotoviti varen prostor za shranjevanje denarja.

Mini blagajna

Posebna vrsta eblagajne je mini blagajna. Gre za poenostavljeno različico eblagajne, ki pa omogoča enake funkcije. Prednost je v tem, da jo v obliki aplikacije pridobite brezplačno. Naložite pa jo lahko na pametni telefon ali na tablico. Kot dobra možnost se je izkazala tudi za uporabnike vezanih knjig računov, ki morajo, kljub papirnati obliki izstavljenih računov, podatke o teh posredovati preko interneta na FURS. Mini blagajna to omogoča na enostaven način. Je pa seveda tudi v tem primeru treba pred prvo uporabo urediti digitalno potrdilo, s katerim se uporabnik identificira v sistemu.

Eblagajna je torej sodobni pripomoček za bolj prijazno izstavljanje računov, s katerim so uporabniki zadovoljni.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje