Ekološko pridelana maca – zdravilna korenina iz Peruja

Maca je korenina rastline perujskega ginsenga, ki raste na visokih nadmorskih višinah v Andih oziroma v osrednjem Peruju. V tej državi poznajo zdravilne učinke korenine že mnogo let in zato zel uporabljajo tudi v pripravljeni hrani. Korenino pri tem posušijo in jo v hrano dodajajo v obliki zmletega praška.
maca

Ekološko pridelana maca – zdravilna korenina iz Peruja

Na drugih trgih pa je ekološko pridelana super hrana iz korenine na voljo tako v prahu, kot v kapsulah in v tekočini. Prehranski dodatek v prahu ima okus po oreščkih, zato je okusen tako v jedeh kot v sokovih, smoothijih, ovsenih kosmičih z mlekom in v sladkih dobrotah. Številni dnevno dodajajo to super živilo v hrano, saj korenina perujske rastline prinaša številne prednosti za zdravje.

Maca vsebuje številne hranljive snovi

Perujska zdravilna korenina v prahu je zelo hranljiva, saj je odličen vir več pomembnih vitaminov in mineralov, skupaj z beljakovinami, vlakninami in zdravo maščobo. Prehransko dopolnilo je dober vir ogljikovih hidratov, pri čemer vsebuje malo maščob a na drugi strani veliko vlaknin. Med pomembnejše snovi v korenini spadajo tudi:

  • Vitamin C in B6
  • Baker in železo
  • Kalij in mangan

Super hrana povečuje moški in ženski libido

Zdravilna rastlina je znana po tem, da naravno povečuje libido tako pri moških kot pri ženskah. Na začetku so zel tržili kot čudežno prehransko dopolnilo, ki izdatno pripomore z izboljšanju spolne želje oziroma sle. To dokazujejo tudi nekatere raziskave. Šele kasneje pa so strokovnjaki prepoznali tudi številne druge prednosti za zdravje.

Maca izboljšuje razpoloženje pri depresiji in tesnobi

Super hrana iz Peruja vsebuje rastlinske spojine, imenovane flavonoidi, za katere velja, da v določeni meri vplivajo na razpoloženje oziroma ga izboljšujejo. Te sestavine v ekološko pridelani korenini pomagajo pri zmanjševanju tesnobnih in depresivnih občutkov, še posebej pri ženskah v menopavzi, ki se soočajo z večkratnim menjavanjem razpoloženja zaradi hormonskih sprememb.

Zdravilna korenina povečuje telesno moč in energijo

Korenina rastline v prahu je priljubljeno prehransko dopolnilo med bodybuilderji in športniki. Super živilo pomaga pri pridobivanju mišic, povečevanju kondicije in telesne moči ter povečevanju energije. Športniki jemljejo to zel za izboljševanje zmogljivosti oziroma vzdržljivosti  pri vadbi. Tako tudi lažje premagujejo večje napore. Eko maca v prahu se priporoča ne le športnikom, temveč tudi vsem, ki so pod velikimi obremenitvami oziroma se soočajo s stresnimi in izčrpavajočimi situacijami.

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje