Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Čeprav je že skoraj pol leta odkar je velikan Google kupil stran YouTube še vedno ostaja nekaj malenkosti, s katerimi je še veliko dela. Največja ovira so seveda licence do nekaterih vsebin.
Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Logo, ki ga vedno več videvamo po internetu.

Stran SFGate je objavila dober članek o problemih, ki pestijo YouTube in njegovega lastnika, Google. Čeprav je slednji podpisal več kot tisoč sporazumov, da bo na internet dodal, klasične televizijske oddaje in različne športne tekme, je pod vedno večjim pritiskom iz strani Hollywooda zaradi illegalnih vsebin, ki jih dodajajo uporabniki. YouTube ima tudi vedno več tekmovalcev, kakršna sta zelo zanimiva Joost in Daily Motion (prvi je zaenkrat v fazi preizkušanja, tako da potrebujemo povabilo, da ga uporabljamo). Google in YouTube pa še vedno ne vesta kako natančno profitirati iz ogromne količine video posnetkov.

Kljub začetnim težavam velja mnenje, da je še prezgodaj za oceno, ali se je Googleu izplačala visoka cena za YouTube. S podporo velikana ima slednji bistveno večje možnosti za uspeh, saj je vedno več običajnih televizijskih studijev interesiranih za sodelovanje.

Tudi angleški BBC je že potrdil sodelovanje z YouTube-om… in kaj to pomeni? TOP GEAR! Komaj čakamo.

Vir: SFGate

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje