Google Analytics na Facebook fan straneh

Facebook Insights prikazuje demografske podrobnosti in interakcije na vaših straneh, a je omejen, tako da prikazuje zgolj informacije o oboževalcih. Je precej manj sofisticiran in obsežen v primerjavi z brezplačnim Google Analytics.
Google Analytics na Facebook fan straneh

Statistike, ki jih prikazuje Googlov program Analytics (slika: webdigi)

Ena izmed omejitev Facebookovih “fan” strani je, da lahko na njih poganjate le omejeno Javascript kodo, katero pa potrebuje Google Analytics, da bi pravilno sledil obiskovalcem. Na webdigi so uspešno usposobili vse funkcije Googlovega Analytics, ki delujejo na njihovi fan strani (vključno s statistikami o obiskovalcih, virih prometa, državah obiskovalcev, ključnih besedah in drugimi zanimivimi reportažami).

Kako namestiti Google Analytics na vaše Facebook fan strani?

Pri webdigi so v kodo vključili Google Analytics kot sliko, namesto nastavitev standardnega Javascripta. Metoda sledi vsakemu obiskovalcu do običajnih Facebook strani na Google Analyticsu. Zahtevana je bila kombinacija strežniškega upravljanja s piškotki in dodatna <img> značka na dnu Facebook fan strani. Tukaj so koraki, kako uspešno namestiti Google Analytics na vašo Facebook fan stran. 

1) Ustvarite si Google Analytics račun. Če ga že imate, potem ustvarite nov spletni profil, ki ga lahko imenujete facebook.com ali facebook.com/ime_vaše_strani. Dobili boste sledilno kodo, ki bo izgledala nekako takole: UA-3123123-2. 

2) Ustvarite poljubno img značko za vsako od vaših strani, ki jim želite slediti. Na primer: kontaktni obrazec, storitve, izdelki itd. Uporabite lahko sledeče orodje za generiranje povezav. 

3) Dodajte celotno poljubno image html značko iz koraka 2 na dno vsake Facebook fan strani, ki ji želite slediti. 

To je vse. Google Analytics ni realnočasoven, zato mu morate dati nekaj časa. Potrpite kak dan in videli boste sadove vašega dela. 

Za naprednejše uporabnike

Uporabite to metodo, če ne želite uporabljati preusmeritve povezav, ki jih ponuja webdigi in so omenjene zgoraj. Na računalnik si lahko prenesete celotno izvorno kodo, ki jo sestavljajo le tri datoteke in stvar lahko namestite na lasten strežnik (ki poganja PHP 4.3 ali več). Prednost uporabe lastnega strežnika in domene je v tem, da se bodo obiski iz vaše spletne strani na facebook beležili ipd. Prav tako boste lahko naredili nadaljnje posodobitve in prilagoditve. Facebook – Google Analytics Tracker v1.1 Prenesite si to kodo za uporabo na strežniku. 

Če še nimate Facebook fan strani, potem obiščite naslednji vodič, ki vam bo pomagal pri kodi in kreaciji prilagojene Facebook fan strani. 

 

Vir: Webdigi

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje