Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Beta verzija brskalnika je že na voljo, gre za odprtokodni brskalnik, ki temelji na WebKitu in je uporabniško prijazen, hiter, varen in stabilen.
Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Novost pri Googlu

Brskalnik omogoča uporabo raznoraznih orodij, ki omogočajo zanimivejše, enostavnejše in varnejše brskanje po spletu. Zavihki se bodo prikazovali na vrhu brskalnika in ne pod naslovno in orodno vrstico. Omogočal bo odprtje tako imenovanega “Incognito” okna v katerem se ne bo shranjevalo nič kar se bo delalo v tem oknu, enako opcijo omogoča tudi novi Explorer 8.

Za razliko od drugih brskalnikov, ki omogočajo samo en proces, bo Chrome vsakemu posameznemu zavihku namenil svoj proces, kar bo povečalo hitrosti in preprečilo možnost sesutja celotnega brskalnika v primeru nepravilnega delovanja enega zavihka. S tem se bo zmanjšalo tudi upočasnjevanje računalnika, ki je posledica daljšega brskanja ter odpiranja in zapiranja novih zavihkov.

Razvili so ga z mislijo, da se na spletu lahko srečamo s škodljivimi vsebinami, zato bo vsak zavihek omogočal preprečevanje tovrstnih vsebin in vas ob obisku strani s tovrstno vsebin tudi opozoril. Za boljše delovanje JavaScript procesov so zgradili svoj virtualni stroj JavaScript imenovan V8.

Vsekakor ima novi Chrome nekaj zelo dobrih prednosti, čas pa bo pokazal kako se bo obnesel pri uporabnikih. 

Vir: TechCrunch

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje