Google Voice – še ena Googlova novost

Z namenom, da bi še dodatno zabrisali meje med telefoni in računalniki je Google prestavil še eno novost in sicer Google Voice, ki glasovno pošto spremeni v elektronsko.
Google Voice - še ena Googlova novost

Inovativni Google

Nova storitev omogoča uporabniku shranjevanje prepisov glasovne pošte iz telefona v elektronski nabiralnik in iskanje delcev informacij znotraj telefonskega sporočila. Internetni velikan se očitno ne želi omejiti na internet, temveč išče načine vključitve tudi na področju programske opreme za mobilne telefone. Google Voice pa ni prvi poskus vključitve, saj je lansko leto Google predstavil operacijski sistem za mobilce – Android.

Google Voice temelji na tehnologiji podjetja Grand Central Communications, ki je v lasti Googla od leta 2007. Uporabnikom ponuja enotno telefonsko številko, ki lahko usmerja dohodne klice domov, v pisarno ali na mobilni telefon. Poleg tega tehnologija za prepoznavanja glasu avtomatično naredi prepis glasovne pošte v tekstualno sporočilo. Prepis sporočila pa je možno posredovati kot elektronsko pošto ali SMS sporočilo, ki ga pošljemo na želeni elektronski naslov.

Mnogim pa ni jasno, kako naj bi se Google Voice vključil v Googlov model poslovanja, saj 97 odstotkov dohodka predstavlja spletno oglaševanje. Googlov Craig Walker je izjavil, da je namen storitve predvsem to, da uporabnikom ponudi dodaten razlog, da svoj čas porabijo za raziskovanje in uporabo Googlovih spletnih storitev, kar pa dolgoročno koristi podjetju. 

Vir: Reuters

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje