Google začel s plačljivimi storitvami

Gre za Premium paket Google Apps za podjetja, gostuje pa vse seveda na Googlu in je dostopno iz vsakega računalnika. Paket vsebuje GMail, Google Calendar, Google Talk, InstantMessenger in Google Docs (za dokumente in tabele). Letna naročnina znaša 50$ ter je direktna konkurenca Microsoftovemu Office za dosti bolj dostopno ceno.
Google začel s plačljivimi storitvami

Google zajadral v plačniške storitve.

Za relativno nizko ceno tako dobi podjetje kar nekaj uporabnih programov, zraven pa še 10 gigabajtov prostora na Googlovih strežnikih in telefonsko podporo s strani Googla. Zadeva je na prvi pogled res zelo konkurenčna Microsoftovemu Office, a vseeno bo tudi Office imel še naprej ogromno uporabnikov, saj je že do sedaj imel močno konkurenco v obliki OpenOffice-a, a kljub temu ostaja vodilni pisarniški paket. Njegove prednosti so predvsem dobro sodelovanje med programi in izredna zmogljivost programov. Oboje bo Googlu preko interneta težko doseči. Je pa zadeva zanimiva predvsem za zelo majhna podjetja, ki ne potrebujejo napredih funkcij, ki jih omogoča Microsoft Office.

Vir: CNNMoney, TechCrunch

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje