Hitro rastoči tehnološki startupi, ne zamudite priložnosti

Deloitte, največja svetovalna družba na svetu, ponovno objavlja natečaj za najhitreje rastoča tehnološka podjetja v Srednji Evropi. Z natečajem ciljajo na že uveljavljena podjetja v regiji, pa tudi na tista, ki se še uveljavljajo.
Hitro rastoči tehnološki startupi, ne zamudite priložnosti

Hitro rastoči tehnološki startupi, ne zamudite priložnosti (Vir slike: Freeimages.com)

Natečaj poteka v 17 evropskih državah (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Makedonija, Moldavija, Črna Gora, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija).

Podlaga za oblikovanje Deloittove lestvice najhitreje rastočih tehnoloških podjetij so prihodki prijavljenih podjetij v obdobju zadnjih petih let, kar pomeni, da bodo pri podjetjih, ki se bodo prijavila na letošnji natečaj, šteli prihodki od leta 2009 do leta 2013.

Sodelovanje na natečaju prinaša povečanje ugleda podjetja, sodelovanje v programu Fast 500 EMEA, v katerem sodelujejo najhitreje rastoča tehnološka podjetja v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Afriki ter nenazadnje tudi večjo prepoznavnost v lokalnih in regionalnih okoljih ter medijih.

Na natečaju je mogoče sodelovati v treh različnih kategorijah:

1) Hitrih 50

Podjetje, ki se prijavlja v to kategorijo, mora izpolnjevati naslednje pogoje:
  • Vsakoletni prihodki v obdobju od 2009 do 2013 morajo znašati najmanj 50.000 evrov; 
  • Podjetje mora imeti sedež v kateri izmed srednjeevropskih držav; 
  • Podjetje mora razvijati ali ustvarjati ustrezne tehnologije ali namenjati znaten delež sredstev za raziskave in razvoj; 
  • Podjetje med svojimi lastniki ne sme imeti večinskega deleža pomembne strateške družbe (ni v vlogi odvisne družbe). 

2) Vzhajajoče zvezde
Deloitte v kategorijo Vzhajajoče zvezde uvršča mlada obetavna podjetja, ki pa na trgu še niso tako dolgo, da bi izpolnjevala pogoje v osrednji kategoriji Hitrih 50.

Podjetja, ki se prijavljajo v to kategorijo, morajo na trgu delovati od tri do pet let in morajo v vsakem izmed zadnjih treh let (od 2011 do 2013) preseči letni prihodek 30.000 evrov.

Razen tega pogoja zanje veljajo enaki pogoji kot za podjetja, ki se prijavljajo v kategorijo Hitrih 50. 

3) Velikih pet

V to kategorijo se lahko prijavijo podjetja, ki so v zadnjih petih letih dosegla ekstremno rast.

Za podjetja, ki se prijavljajo v to kategorijo, veljajo enaki osnovni pogoji kot za osrednjo kategorijo Hitrih 50, pri čemer pa mora letni prihodek v zadnjem letu, torej letu 2013, preseči 25 milijonov evrov. 

Vir: Deloitte

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje