Hrvaški Monolith najboljši startup v Evropi!

Po izboru Microsofta je najboljši startup v Evropi mlado hrvaško podjetje Monolith. Podjetje, ki se trenutno ukvarja z izdelavo inovativne naprave za lažje spremljanje uspešnosti oglaševanja v realnem času, je sicer uspešne projekte pokazalo že v preteklosti.
Hrvaški Monolith najboljši startup v Evropi!

Hrvaški Monolith najboljši startup v Evropi! (Vir slike: sxc.hu)

Prestižno nagrado je podjetje, ki ima poleg hrvaških tudi estonske korenine, prejelo za svojo inovativno napravo za spremljanje uspešnosti oglaševanja v realnem času. Projekt Monolith je začela razvijati ekipa sedmih podjetnikov in inovatorjev maja 2012, do danes pa jim je že uspelo skleniti partnerstvo z nekaterimi večjimi blagovnimi znamkami.

Poglejmo si s katerim projektom je mladi startup nase opozoril tehnološkega giganta, podjetje Microsoft. Monolith je tehnološko izredno dovršena naprava, namenjena za izboljšanje področja oglaševanja. Za svoje delovanje uporablja Microsoftovo kinetično tehnologijo, ki zazna gibanje uporabnikov. Prav to je tudi razlog, da naprava omogoča aktivno sodelovanje s potrošniki, oglaševalec pa ima možnost spremljanja uspešnosti oglaševanja v realnem času.

Mlado hrvaško podjetje Monolith je najboljši startup v Evropi!

Oglaševalci lahko z napravo Monolith ugotovijo ključne informacije, potrebne za uspešen marketing, saj jim naprava prikaže statistične podatke o tem, koliko ljudi je opazilo določen oglas, kakšna je bila njihova reakcija na sporočilo ter koliko časa so si oglas dejansko ogledovali.

Monolith je zaenkrat prvo hrvaško podjetje, ki je prejelo prestižno Microsoftovo nagrado. Za mlado podjetje je to vsekakor velika čast, saj so s tem dokazali, da spadajo v sam svetovni vrh med tehnološkimi podjetji.

Vir: Croatia Week

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,