HTC marca s svojo prvo pametno uro

Tajvanski HTC je vendarle sporočil veselo novico – svojim privržencem bo marca na Mobile World Congress razkril svojo prvo nosljivo napravico, pametno uro. To je želel na trg poslati že lani, a si je pozneje vodstvo premislilo.
HTC marca s svojo prvo pametno uro

HTC se naj bi marca predstavil s pametno uro (Vir slike: YouTube).

Poleg pametne ure bo podjetje predstavilo tudi naslednika uspešnega modela HTC One M8, M9. Ta naj bi bil opremljen z 20 MP zmogljivo zadnjo kamero, osem jedrnim procesorjem Snapdragon 810 in izboljšano UtraPixel sprednjo kamero, poroča Bloomberg. Drugi navajajo tudi, da naj bi ponudili M9 v dveh velikostih, kar je precej podobno Applovi taktiki. Spomnimo se iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

Lanski poskus se je izjalovil

Podjetje pa ni razkrilo podrobnosti specifikacij svoje prve pametne ure. Znano je partnerstvo HTC-ja s športno obarvano blagovno znamko Under Armour z namenom sodelovanja pri razvoju pametne ure, ki bi podpirala njihovo fitnes programsko opremo. HTC je sprva načrtoval izid pametne ure že lani, a so si pozneje v vodstvu premislili, da preprosto še ni povsem nared za trg.

Po treh četrtletjih izgube končno dobiček!

Prav tako še ni znana cena – ne za pametno uro, niti ne za M9. Podjetje, ki si želi tekmovati s Samsungom in Applom, kljub dovršenim napravicam – spomnimo se norije o izidu HTC One -, ne dosega rezultatov, kot bi si jih želelo. So pa lani končno, po treh slabih četrtletjih, zabeležili dobiček. Ta se je v primerjavi z enakim obdobjem lani (od oktobra do decembra) povečal za več kot 50 odstotkov.

RE kamera na voljo tudi za iOS

HTC v zadnjih dneh nenehno preseneča. Tako je pred dnevi napovedal prenos v živo z RE kamero na YouTube. To bi uporabnikom omogočilo enostavno deljenje trenutka na njihov YouTube kanal. Storitev je v spletni tržnici Google Play na voljo prek brezplačne posodobitve aplikacije RE. Poleg delitev posebnih trenutkov s tistimi, ki ne morejo biti prisotni, omogoča tudi enostavno snemanje videoposnetkov. Za zdaj je na voljo le za uporabnike OS Android, napovedujejo pa, da bo še v prvem četrtletju leta 2015 na voljo tudi za uporabnike iOS naprav.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje