IBM odprl nov Data Center v Ljubljani

Družba IBM (registrirana na newyorški borzi kot IBM) je odprla nov IBM Data Center v Ljubljani, ki bo slovenskim strankam ponujal napredne rešitve v oblaku, hkrati pa bodo podatki ostali v Sloveniji. V prvem tovrstnem IBM Data Centru v Sloveniji deluje več kot 70 domačih strokovnjakov.
IBM odprl nov Data Center v Ljubljani

IBM odprl nov Data Center v Ljubljani

Strokovnjaki prihajajo z različnih področij informacijske tehnologije, med drugim tudi s področja računalništva v oblaku. Strokovnjaki podjetja IBM bodo njihovim strankam v Sloveniji in jugovzhodni Evropi pomagali prilagajati vrhunske IT rešitve za poslovno rast in inovacije, zagotavljali pa bodo tudi podporo za startupe.

»Z novim data centrom dajemo našim strankam možnost izbire, kje želijo hraniti svoje podatke. S centrom v Ljubljani bodo od zdaj naprej lahko shranjevale in uporabljale podatke ter ustvarjale varnostne kopije tu, v Sloveniji. To je posebno pomembno tako za finančne ustanove in javne organizacije kot za stranke, ki imajo pomisleke glede zasebnosti in varnosti podatkov. S centrom bodo podjetja pridobila večjo prožnost in odzivnost, obenem pa bodo znižala tudi stroške infrastrukture IT,« je povedal Julij Božič, izvršni direktor IBM Slovenija.

Nov podatkovni center ponuja širok nabor infrastrukturnih in aplikativnih storitev IBM. Stranke bodo imele tako na lokalni ravni boljši dostop do strežnikov IBM Power in x86, pomnilnikov IBM Storage, varnostnih in omrežnih storitev, varnostnega kopiranja in številnih drugih rešitev, s katerimi lahko ustvarijo popolna javna, zasebna ali hibridna okolja v oblaku, ki ustrezajo njihovim potrebam.

Trak ob otvoritvi IBM Data Centra so slavnostno prerezali Julij Božič, izvršni direktor IBM Slovenija, David La Rose, generalni direktor IBM CEE, in Ralph Demuth, IBM VP Europe Cloud Technical Sales.

IBM Data Center v Ljubljani bo zagotavljal tudi tehnološko platformo za startupe. Z globalnimi programi podjetja IBM bodo lahko ti pridobili sredstva in tehnologije za razvoj svojih idej, strokovnjaki centra pa bodo zanje izvajali mentorske programe ter jim zagotavljali dostop do infrastrukture IBM v Data Centru.

»IBM pomaga strankam po vsem svetu, da rastejo ter poslujejo učinkoviteje in bolj inovativno. Z novim Data Centrom v Ljubljani bodo stranke iz Slovenije lahko izkoristile strokovno znanje podjetja IBM kot zunanjega izvajalca in njegovo vodilno vlogo na trgu, s čimer bodo pridobile konkurenčno prednost,« je povedal David La Rose, generalni direktor IBM Central and Eastern Europe. 

Vir: ibm.com/si

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje