Zvišali so se prispevki za socialno varnost samozaposlenih

Intenzivno usposabljanje 12 podjetnikov pripravilo na prejem investicije

V okviru intenzivnega usposabljanja za investicijo Go:Global Slovenia je 12 izbranih podjetnikov pridobilo potrebno znanje za pripravo podjetja na prejem investicije sklada tveganega kapitala.
Intenzivno usposabljanje 12 podjetnikov pripravilo na prejem investicije

Intenzivno usposabljanje 12 podjetnikov pripravilo na prejem investicije (Vir slike: Go:Global)

Partnerji Iniciative Start:up Slovenija in ponudniki tveganega kapitala so izvedli intenzivno usposabljanje podjetnikov v zgodnji fazi rasti za prejem investicije. Ugotavljajo namreč, da slovenski podjetniki ne poznajo potencialnih virov financiranja in nimajo ustreznega znanja za pripravo zahtevne dokumentacije in za nastop pred investitorji.

Dvodnevnega programa, ki je potekal na Tehnološkem parku Ljubljana, se je udeležilo 12 izbranih podjetnikov, katerih podjetje želi prejeti investicijo sklada tveganega kapitala. Gre za podjetja Miška d.o.o., D.I.F.F. d.o.o., Informa Echo d.o.o., Jazon d.o.o., NERVteh d.o.o., Nevron d.o.o., Accounting Box, ResEvo raziskave in razvoj, d.o.o., SES group d.o.o., SETRAN PLUS d.o.o., SPINTEC d.o.o. in TBA d.o.o.

Urban Lapajne (Tovarna podjemov) je usposabljanje pričel s predstavitvijo različnih ponudnikov na trgu kapitala, njihove motive delovanja, običajne zahteve in pogoje investicije, pričakovanja, vrsto podjetij, ki jih iščejo, ter katere so razlike na različnih geografskih območjih (Balkan, Evropa, ZDA). 

Nadalje je podjetnikom Aleš Pustovrh (COINVEST) na primeru Facebooka posredoval vedenje o poteku investicije za kredibilen in profesionalen pristop do investitorja. Tatjana Zabasu (RSG Capital) in Aleš Špetič (CubeSensors) sta se v sklopu »Pogled investitorja« osredotočila na investicije tveganega kapitala, predvsem na dokumentacijo, ki jo investitor pričakuje ter na učinkovito predstavitev poslovnega predloga pred investitorji. Izpostavila sta najpogostejše in največje napake, ki jih podjetnik naredi pri komunikaciji in pristopu do vlagatelja. 

Posebno pozornost so v programu namenili pripravi investicijske dokumentacije in osebnemu mentoriranju podjetnikov. 

Kristjan Pečanac (HEKOVNIK) je predstavil razvoj poslovne ideje, Marko Ketler LL.M. (LSE) ODI o.p.d.o.o. pa je udeležence spoznal z najpogostejšimi pravniškimi klavzulami povezanimi s prejemom investicije sklada tveganega kapitala. Zadnji sklop programa je bil namenjen osebnemu svetovanju, kjer so udeležencem Aleš Špetič (CubeSensors), Tomaž Frelih (HEKOVNIK) ter Aleš Pustovrh (COINVEST) svetovali pri pripravi investicijske dokumentacije in pri reševanju vprašanj financiranja posameznega podjetja.

Vir: Go:Global

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje