Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje?

Nadaljujemo seznam desetih razlogov, zakaj je podjetništvo prava karierna izbira. Omenili smo krojenje lastne zgodbe, proste roke pri oblikovanju delovnega urnika in prostega časa in dediščina podjetja, ki ga lahko zapustite naslednjim rodovom.
Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje?

Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje? (Vir slike: Freeimages.com)

Preberite prvih deset razlogov, zakaj ustanoviti svoje podjetje. Spodaj je naštetih še deset dodatnih razlogov:

11. Postanete strokovnjak

Ni važno, s čim se v poslu ukvarjate. Če se ga boste držali, boste v tem gotovo postali odlični.

12. Veščine

Če boste hoteli preživeti, se boste morali naučiti novih veščin, povezanih z vašim delom, ljudmi okoli vas in z ravnanjem z vašim proračunom. Pot do novih veščin je lahko težka, a so neprecenljiv del vašega življenja.

13. Posel vam določi osebnost

Lastno podjetje vas bo prisililo, da se boste lažje soočali z novimi izzivi in boste bolje znali razporejati svoj čas za delo in družino.

14. Prepoznavnost

Obstaja ogromno lokalnih, regionalnih pa tudi nagrad na širši ravni, po katerih lahko vi in vaše podjetje postanete prepoznavni. Nagrade naj ne bodo vaše glavno vodilo, vseeno pa dene dobro, če ste je deležni.

15. Finančna neodvisnost

Finančna neodvisnost je mogoče najpogostejši razlog, zakaj se ljudje odločijo za svoj posel. Denar lahko razporejate po svoji volji in, če ravnate pametno, ga lahko zaslužite veliko. Vsekakor denar ne prinaša sreče, vendar lahko z njegovo pomočjo olajšamo naš trud do sreče.

16. Ponovno odkritje samega sebe

Ne glede na vaš poklic: ko postanete podjetnik, postanete nekdo drug. Lahko ste to, kar si že dolgo želite biti.

17. Spreminjate svet

Podjetniki so tisti, ki so najbolj drastično spremenili naš svet. Spomnite se na Henryja Forda, Billa Gatesa ali Sergeya Brina. S podjetjem dobite priložnost, da spreminjate svet okoli sebe, pa naj bo to na lokalni ali globalni ravni.

18. Ustvarjate delovna mesta

Nič ni bolj zadovoljujočega, sploh v krizi, kot to, da lahko drugim zagotovite delovna mesta in poskrbite za druge ljudi, ter njihove družine.

19. Imate svojo blagovno znamko

Biti znan po nečem je prijetno. Z uspešno blagovno znamko vas ljudje prepoznavajo in priznavajo kot uspešnega poslovneža.

20. Vaš razlog 

Poleg vseh naštetih razlogov obstaja še en edinstven razlog za zagon posla. To je vaš razlog. Pomislite, zakaj se prav vam splača ustanoviti svoje podjetje.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

14.06.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP