Uspešni posamezniki kvalitetno preživljajo svoj prosti čas

Ko je govora o poslovnem uspehu, marsikdo pomisli le na dobre delovne navade podjetnika in na pravilno izbiro poslovnih strategij v danem trenutku. A dejstvo je, da uspešni ljudje takšne rezultate dosegajo tudi zaradi dodatnega truda, ki ga vase in v svoj projekt vlagajo izven delovnika.
Uspešni posamezniki kvalitetno preživljajo svoj prosti čas

Uspešni posamezniki kvalitetno preživljajo svoj prosti čas (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Ponavadi sploh ne pomislimo na to, kaj najuspešnejši posamezniki počnejo izven delovnega časa: ob večernih urah v varnem zavetju svojega doma, ob vikendih in med prazniki ter tudi tedaj, ko preprosto niso za svojim službenim računalnikom. A skrivnost do njihovega uspeha se skriva prav tu, zato si poglejmo nekaj dejavnosti, ki jim zapolnjujejo prosti čas in ki so pravzaprav predpogoj za uspešnost vsakega človeka v poslovnem svetu. 

Dejavnost št. 1: Telovadba 

Telovadba dokazano pozitivno vpliva tako na fizično kot tudi psihično zdravje posameznika, zato bi morala biti vključena v vsakdanjik prav vsakogar. Njena bistvena prednost se skriva v zmanjševanju stresa, ki je v veliki meri prisoten v življenju vsakega podjetnika, pa tudi v priučeni samodisciplini, ki pripomore k bolj kvalitetnemu opravljanju dela v službenem času.

Dejavnost št. 2: Branje

Branje ima številne prednosti, česar se zavedajo prav vsi uspešni podjetniki, ki zato nikoli ne prenehajo z branjem novih knjig. Ne glede na to, ali berete leposlovne, zgodovinske, tehnične ipd. knjige, boste pridobili na besedišču in boljših komunikacijskih sposobnostih ter morda celo novo temo, o kateri boste lahko razglabljali na naslednjem poslovnem sestanku. 

Dejavnost št. 3: Izobraževanje

Podobno kot velja za branje, tudi z izobraževanjem ne smemo zaključiti tedaj, ko zadnjič prestopimo vrata fakultete. Na spletu ali v raznih izobraževalnih ustanovah boste zagotovo našli tečaj ali podjetniško izobraževanje zase, ki ustreza vašim željam in vašemu prejšnjemu znanju na tem področju. In tudi če gre za brezplačni tečaj, ga nikar ne podcenjujte – novo znanje je vedno koristno. 

Dejavnost št. 4: Prostovoljstvo

Prostovoljstvo je vedno odličen način, kako prispevati v dobrobit družbe, bodisi gre za čiščenje odpadkov v okolici, delo v kuhinji za brezdomce ali pa mentoriranje mladih, nadebudnih študentov. Na ta način prostovoljci ohranjajo visoko stopnjo zadovoljstva z lastnim življenjem, hkrati pa si podarjajo neprecenljivo izkušnjo mreženja z ljudmi iz najrazličnejših okolij. 

Dejavnost št. 5: Mreženje

Mreženje je seveda možno tudi na delovnem mestu: ste že slišali za coworking?

Tu je seveda tudi mreženje, ki skorajda nikoli ne poteka znotraj delovnega časa, a je bistvenega pomena za uspešno povezovanje z drugimi uspešnimi posamezniki iz različnih področij. Najsi gre za poslovne zajtrke, večerne zabave ali športne dogodke: na ta način se sklepajo nova prijateljstva, ki lahko morda vodijo celo do novega posla. 

Dejavnost št. 6: Hobiji

Morda se zdi, da je stoodstoten fokus na delo tisti, ki uspešne podjetnike pripelje do hitrih rezultatov. A takšen pristop ima tudi pomembno negativno stran: slej ko prej vodi v pretiran stres, izčrpanost in izgorelost. Tu pa nastopijo hobiji, ki posamezniku pomagajo premagati stres in uvideti smisel življenja v najtežjih trenutkih. 

Dejavnost št. 7: Družina in prijatelji

Seveda ne smemo pozabiti tudi na druženje z družino in prijatelji. Služba namreč ni vse, za kar resnično uspešen poslovnež živi. Podjetniki, ki so dobri na svojem delovnem mestu, imajo jasno postavljene prioritete, ki na prvo mesto postavljajo osebne odnose z družino in prijatelji. 

Vir: Business Insider

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje