Kaj je team building in kako nam lahko koristi?

Team building lahko poimenujemo vsako skupno preživljanje prostega časa zaposlenih izven poslovnih prostorov podjetja. To je lahko piknik, rafting, obisk adrenalinskega parka, kreativna delavnica, reševanje težavnih nalog, snemanje reklame, impro delavnica, iskanje skritega zaklada…
Prisluhnite svojim strankam

Prisluhnite svojim strankam (Vir slike: sxc.hu)

Skratka – vsaka situacija, ko zaposlene umaknemo iz delovnega mesta v sklopu podjetja. 

Slovenska podjetja team buildinge največkrat uporabljajo zgolj za druženje zaposlenih. Ne razumeti napačno – tudi takšna prosta druženja imajo nekatere prednosti. Tudi takšne aktivnosti zaposlenih imajo lahko ob dobri organizaciji pozitivne učinke, samo potrebno se jih je zavedati in jih v okviru team buildinga pravilno formulirati ter iz takšnih druženj potegniti maksimalno.

Mešano druženje in igranje premišljeno izbranih iger lahko pripelje do tega, da v podjetju začnemo razbijati različne skupinice in povečujemo pripadnost podjetju, kolegialnost, zaposlene premešamo in tako poskrbimo za izboljšanje odnosov in razumevanja.

Poglejmo si na primer igranje nogometa med oddelkom Ljubljane in Maribora. Seveda je takšno igranje s stališča navijačev zanimivejše, toda s strani podjetja popolnoma zgrešeno. Razen tega, da si bosta zaradi tekmovalnosti oddelka skočila v lase, se ne bo zgodilo nič ugodnega za izboljšanje odnosov! Dovolj bi bilo že žrebanje ekip, manjša prilagoditev pravil in dobili bi nova poznanstva, nepozabno zabavo in na koncu skupni nogometni tim podjetja!

Potrebno se je vprašati, na katerem nivoju je vaša ekipa? Tako kot gradimo hišo, gradimo tudi ekipo. Začeti je potrebno pri temeljih in biti pri izbiri team buildingov izredno previden. V nasproten primeru lahko kar hitro postanejo aktivnosti podjetja zaposlenim v napoto.

Na razpolago je ogromno različnih programov team buildinga. Na voljo so kreativni, adrenalinski, poučni, tekmovalni, strokovni ipd… Zelo koristne za podjetja so lahko kreativne delavnice, kot na primer snemanje video reklame za izdelek vašega podjetja. Le kdo se ne želi preizkusiti v vlogi režiserja, igralca ali scenografa?

S snemanjem takšnega oglasa lahko pridete do novih idej za oglase, zaposleni bodo s tem pridobili nova znanja ali morda predstavili svoje mnenje o izdelku na drugačen način. Mogoče ravno preko igre najdete med svojimi sodelavci kreativne ljudi in jih tudi vključujete v kreativne projekte.

Pri izbiri team buildingov je pomembno, da direktor skupaj s kadrovnikom in vodjami oddelkov razmišlja o ciljih team buildinga in jih poskuša usmeriti v korist podjetja. Potrebno je le dobro razmisliti na katerem nivoju je vaš team ter poiskati primerne aktivnosti in zanesljivega izvajalca team buildingov. Pa veliko užitkov pri grajenju vašega team-a!

Avtor prispevka je Matjaž Jug.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

14.06.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP