Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Da bi si zagotovili izdelavo kakovostne spletne strani se pred najemom podjetja, ki vam bo stran izdelalo, s pomočjo naslednjih vprašanj in napotkov prepričajte ali svoj posel zares obvladajo.
Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Spletna stran je pogosto prvi vtis o podjetju.

1. Pomembno je, da se odločite za resnično podjetje s katerim boste vzpostavili posloven odnos in se izogibajte najemu sorodnikov ali prijateljev. Oglejte si njihovo spletno stran in izdelke, vprašajte za reference in se pogovorite s strankami.

2. Čeprav so predloge cenejše, navadno niso najboljša izbira, zato se raje odločite za izdelavo originalne in vašemu podjetju prilagojene spletne strani. Vprašajte tudi za nasvet, katere komponente bi morala vsebovati vaša spletna stran.

3. Izdelovalca vprašajte, če vam lahko oblikuje stran z uporabo posebnega sistema za upravljanje vsebine, da jo boste lahko upravljali sami, brez znanja programiranja.

3. Vprašajte tudi kako bodo za vašo stran zagotovili načela optimizacije prek iskalnikov. Resna podjetja poleg ključnih besed uporabljajo tudi povezavo SEO s kodo in vsebino strani, zato se ne zadovoljite samo s prvim. Če nameravajo stran izdelati v Flashu vprašajte ali bo to povzročilo kakšne probleme pri iskalnikih.

4. Pozanimajte se če ima podjetje poslovnega svetovalca, ki lahko s poznavanjem načel poslovanja pomaga oblikovati spletno stran, ki je kvalitetna tudi s poslovnega vidika. Lahko pa najprej poiščete dobrega svetovalca, ki vam bo nato priporočil tudi podjetje in olajšal sodelovanje.

5. Pozorni bodite tudi na ceno in izberite vmesno rešitev, ki vam bo za zmerno ceno zagotovila kvalitetno storitev. Spletno stran ali spletno trgovino lahko date v izdelavo kateremu od tujih podjetij, ki ponujajo zelo nizke cene, ampak se o ponudniku prej pozanimajte. Pomagate si lahko s spletno stranjo eLance, vendar nikoli vnaprej ne plačajte več kot polovico zneska.

Pomembno je tudi, da vam oblikovalec zna razložiti stvari, ki jih boste potrebovali pri delu s svojo spletno stranjo in je dosegljiv, ko ga potrebujete. Hkrati je vedno zaželeno, da vam podjetje svetuje tudi pri oglaševanju produktov, ki jih boste prodajali.

 

Vir: LifeHack

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje