Kaj nas čaka v letu 2009?

Leto bo zaznamoval razvoj tehnologij in poslovno inteligentnih rešitev, ki bodo prihranile denar.
Kaj nas čaka v letu 2009?

V letu 2009 še več novih tehnologij.

Uvajale se bodo nove tehnologije, podjetja se bodo posvetila v virtualizaciji, ki pa ne bo razširjena samo na strežnike in podatke, napovedujejo tudi priljubljeno virtualizacijo namizja. Microsoft na področju vitrualizacije načrtuje nadaljnji napredek.

Veliko pozornosti se bo namenjalo tudi izgradnji pomožnih storitev okoli že obstoječih „oblakov,“ gre za področje računalništva tesno povezanega s spletom. Velikani na tem področju IBM, Amazon.com, Google, Yahoo in Microsoft napovedujejo širitev svojih oblakov, kar pomeni še dodatno širitev t.i. cloud computinga.

Povečalo se bo število storitev na področju programske opreme, platform, podatkovnih baz, testiranja in razvoja aplikacij. Varnost bo vsekakor na prvem mestu, saj se napoveduje porast kibernetičnih napadov, ki ne bodo omejeni le na škodljive viruse, predvidevajo tudi hekerske napade na kritično infrastrukturo držav. Avtorji škodljivih vsebin bodo predvidoma pripravili še bolj sofisticirane in kompleksne napade, ki jih bo težko odkriti. Sprejetje uporabe tehnologij Web 2.0 v podjetjih bi lahko dodatno vplivalo na varnost. 

Še dodatno se bodo razvijale in uporabljale tehnike upravljanja znanja, saj se bo v delovne procese uvajalo še več znanja, kar bo zagotovilo boljše sprejemanje odločitev s strani zaposlenih. Pomembnim zaposlenim bo tako omogočena t.i. podjetniška inteligenca, v ta namen pa je bilo razvitih že nekaj tovrstnih produktov.

Nenazadnje bo zelo napredno področje e-discovery rešitev, za katere se je pokazalo že veliko zanimanje. Pred kratkim je IBM razkril proaktvno e-discovery rešitev. Tovrstne rešitve se osredotočajo na to, kako strukturirati in označiti elektronske podatke in mape tako, da jih lahko preprosto in hitro najdemo in s tem zmanjšamo stroške iskanja, lahko pa jih celo predložimo na sodišču kot dokaze.

Vir: Internet News

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje