Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja?

Če že poslujete na spletu ali pa samo razmišljate o poslovanju na spletu, morate obvezno prebrati spodnje besedilo. Zakaj? Ker so v njem predstavljene vse stvari, ki jih morate imeti urejene, da se izognete plačilu globe s strani tržnega inšpektorja.
Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja?

Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja? (Vir slike: freeimages.com)

Na trgu je vse več spletnih trgovin. Posledično je tudi vse več nadzora nad poslovanjem slednjih. Zato je pri poslovanju preko spletne trgovine je treba poznati kar nekaj zakonskih določil. Spodaj so opisana tista, katere najpogosteje preverja Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

Pogosto se zgodi, da inšpektor ne izreče globe ob prvem obisku spletne trgovine, ampak da na voljo nekaj dni, da kršitve sanira spletni trgovec sam. Ta rok je odvisen od samega inšpektorja in dimenzije kršitev, ponavadi pa traja od 3 do 10 dni. 

Pri nadzoru spletne trgovine s strani tržnega inšpektorja se preverja določbe naslednjih zakonov:

  • Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno
  • Zakon o elektronskem poslovanju na trgu
  • Zakon o varstvu potrošnikov
  • Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami

Zgoraj našteti zakoni niso ravno kratki in enostavni, zato smo za bralce s pomočjo informacij s strani Tržnega inšpektorata in spletnih trgovin, nad katerimi je bil opravljen nadzor, izluščili bistvene določbe in jih pojasnili.  

Celotno besedilo preberite v članku Obisk inšpektorja v spletni trgovini >>

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje