Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja?

Če že poslujete na spletu ali pa samo razmišljate o poslovanju na spletu, morate obvezno prebrati spodnje besedilo. Zakaj? Ker so v njem predstavljene vse stvari, ki jih morate imeti urejene, da se izognete plačilu globe s strani tržnega inšpektorja.
Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja?

Kaj pričakovati pri pregledu spletne trgovine s strani inšpektorja? (Vir slike: freeimages.com)

Na trgu je vse več spletnih trgovin. Posledično je tudi vse več nadzora nad poslovanjem slednjih. Zato je pri poslovanju preko spletne trgovine je treba poznati kar nekaj zakonskih določil. Spodaj so opisana tista, katere najpogosteje preverja Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

Pogosto se zgodi, da inšpektor ne izreče globe ob prvem obisku spletne trgovine, ampak da na voljo nekaj dni, da kršitve sanira spletni trgovec sam. Ta rok je odvisen od samega inšpektorja in dimenzije kršitev, ponavadi pa traja od 3 do 10 dni. 

Pri nadzoru spletne trgovine s strani tržnega inšpektorja se preverja določbe naslednjih zakonov:

  • Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno
  • Zakon o elektronskem poslovanju na trgu
  • Zakon o varstvu potrošnikov
  • Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami

Zgoraj našteti zakoni niso ravno kratki in enostavni, zato smo za bralce s pomočjo informacij s strani Tržnega inšpektorata in spletnih trgovin, nad katerimi je bil opravljen nadzor, izluščili bistvene določbe in jih pojasnili.  

Celotno besedilo preberite v članku Obisk inšpektorja v spletni trgovini >>

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje