Kaj so iskali delodajalci pri iskalcih zaposlitve?

Ste v letošnjem letu postali iskalec nove službe? Imate že urejen profil na LinkedInu? Mnogi kadrovniki vam bodo svetovali, da si ga čim prej uredite, saj LinkedIn delodajalcem omogoča na enostaven način vpogled v posameznikovo delo, izobrazbo in veščine.
Kaj so iskali delodajalci pri iskalcih zaposlitve?

Kaj so iskali delodajalci? (Vir slike: YouTube)

Vse več delodajalcev se odloča za objavo oglasov na družbenih omrežjih, kjer jih lahko opazi večji krog ljudi, takšnih, ki imajo znanje in izkušnje, ki jih iščejo. Omogoča namreč vzajemen odnos med iskalci zaposlitve na eni in delodajalci na drugi strani.

To največje poslovno družabno omrežje, ki ima več kot 330 milijonov uporabnikov v vseh kotičkih sveta, je objavilo seznam najboljših veščin ljudi, ki so se letos na novo zaposlili in imeli le-te zapisane na svojem profilu.

Tako ste letos uporabniki LinkedIna potencialne delodajalce prepričali z veščinami, kot so statistične analize in podatkovno rudarjenje (data mining), področje programske opreme, ki omogoča aplikaciji in njenim komponentam povezovanje in izmenjavo podatkov z drugimi aplikacijami oziroma njihovimi komponentami (middleware), integracija programske opreme (integration software), menedžement in datotečni sistem (storage systems), informacijska in omrežna varnost, SEO/SEM marketing, poslovna inteligenca, razvoj na področju mobilnih aplikacij, spletna arhitektura in razvojna platforma, dizajn algoritma ter programski jeziki Perl, Python in Ruby.

Vsako leto spremembe v iskanju

Za primerjavo: lani, ko je LinkedIn objavil podobno poročilo, se je na vrh seznama uvrstil marketing socialnih omrežij, sledil je razvoj mobilnih aplikacij. Lanski zmagovalec se na letošnjo lestvico sploh ni uvrstil (seznam je sicer obsegal 25 spretnosti), medtem ko je razvoj mobilnih aplikacij padel na sedmo mesto. Se je pa podatkovno rudarjenje uvrstilo letos na prvo mesto, lani na peto.

Iščete službo v Veliki Britaniji? Nujno preberite spodnje vrstice!

LinkedIn je objavil tudi podrobnejše sezname za posamezne države. Poglejmo, kakšne veščine so iskali delodajalci v Veliki Britaniji, kamor se vsako leto zateče vse več Slovencev. Na vrhu seznama so, podobno kot na splošnem seznamu, statistične analize in podatkovno rudarjenje (data mining), področje programske opreme, ki omogoča aplikaciji in njenim komponentam povezovanje in izmenjavo podatkov z drugimi aplikacijami oziroma njihovimi komponentami (middleware) in integracija programske opreme (integration software), sledijo poslovna inteligenca, datotečni sistemi in menedžment, programski jeziki Perl, Python in Ruby, razvoj mobilnih aplikacij, omrežna in informacijska varnost, SEO/SEM marketing, prevajanje iz tujih jezikov in razvoj v Javi.

Pa ZDA …?

Ali obstajajo kakšne razlike z ZDA? Da, na prvo mesto se je uvrstilo računalništvo v oblaku, sledijo prvo uvrščeni veščini iz Velike Britanije, nato pa informacijska in omrežna varnost, razvoj mobilnih aplikacij, prevajanje iz tujih jezikov, datotečni sistemi in menedžment, upravljanje z Mac, Linux in Unix sistemi, razvoj v Javi ter obvladanje programskih jezikov, kot so Perl, Python in Ruby.

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje