Kaj so iskali delodajalci pri iskalcih zaposlitve?

Ste v letošnjem letu postali iskalec nove službe? Imate že urejen profil na LinkedInu? Mnogi kadrovniki vam bodo svetovali, da si ga čim prej uredite, saj LinkedIn delodajalcem omogoča na enostaven način vpogled v posameznikovo delo, izobrazbo in veščine.
Kaj so iskali delodajalci pri iskalcih zaposlitve?

Kaj so iskali delodajalci? (Vir slike: YouTube)

Vse več delodajalcev se odloča za objavo oglasov na družbenih omrežjih, kjer jih lahko opazi večji krog ljudi, takšnih, ki imajo znanje in izkušnje, ki jih iščejo. Omogoča namreč vzajemen odnos med iskalci zaposlitve na eni in delodajalci na drugi strani.

To največje poslovno družabno omrežje, ki ima več kot 330 milijonov uporabnikov v vseh kotičkih sveta, je objavilo seznam najboljših veščin ljudi, ki so se letos na novo zaposlili in imeli le-te zapisane na svojem profilu.

Tako ste letos uporabniki LinkedIna potencialne delodajalce prepričali z veščinami, kot so statistične analize in podatkovno rudarjenje (data mining), področje programske opreme, ki omogoča aplikaciji in njenim komponentam povezovanje in izmenjavo podatkov z drugimi aplikacijami oziroma njihovimi komponentami (middleware), integracija programske opreme (integration software), menedžement in datotečni sistem (storage systems), informacijska in omrežna varnost, SEO/SEM marketing, poslovna inteligenca, razvoj na področju mobilnih aplikacij, spletna arhitektura in razvojna platforma, dizajn algoritma ter programski jeziki Perl, Python in Ruby.

Vsako leto spremembe v iskanju

Za primerjavo: lani, ko je LinkedIn objavil podobno poročilo, se je na vrh seznama uvrstil marketing socialnih omrežij, sledil je razvoj mobilnih aplikacij. Lanski zmagovalec se na letošnjo lestvico sploh ni uvrstil (seznam je sicer obsegal 25 spretnosti), medtem ko je razvoj mobilnih aplikacij padel na sedmo mesto. Se je pa podatkovno rudarjenje uvrstilo letos na prvo mesto, lani na peto.

Iščete službo v Veliki Britaniji? Nujno preberite spodnje vrstice!

LinkedIn je objavil tudi podrobnejše sezname za posamezne države. Poglejmo, kakšne veščine so iskali delodajalci v Veliki Britaniji, kamor se vsako leto zateče vse več Slovencev. Na vrhu seznama so, podobno kot na splošnem seznamu, statistične analize in podatkovno rudarjenje (data mining), področje programske opreme, ki omogoča aplikaciji in njenim komponentam povezovanje in izmenjavo podatkov z drugimi aplikacijami oziroma njihovimi komponentami (middleware) in integracija programske opreme (integration software), sledijo poslovna inteligenca, datotečni sistemi in menedžment, programski jeziki Perl, Python in Ruby, razvoj mobilnih aplikacij, omrežna in informacijska varnost, SEO/SEM marketing, prevajanje iz tujih jezikov in razvoj v Javi.

Pa ZDA …?

Ali obstajajo kakšne razlike z ZDA? Da, na prvo mesto se je uvrstilo računalništvo v oblaku, sledijo prvo uvrščeni veščini iz Velike Britanije, nato pa informacijska in omrežna varnost, razvoj mobilnih aplikacij, prevajanje iz tujih jezikov, datotečni sistemi in menedžment, upravljanje z Mac, Linux in Unix sistemi, razvoj v Javi ter obvladanje programskih jezikov, kot so Perl, Python in Ruby.

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje