Kaj vse vam omogoča Minimax na področju obračuna plač?

Program Minimax je namenjen podjetnikom, ki bi si radi olajšali spremljanje poslovanja. Uporablja se ga lahko za različne vidike poslovanja. Pri tem ima podjetje stalen nadzor nad vsemi prihodki in odhodki ter odprtimi postavkami.
Obračun plač (Vir: Pixabay)

Obračun plač (Vir: Pixabay)

Podjetja ga lahko uporabljajo tudi za knjigovodstvo, obračun plač, prispevkov in drugih prejemkov ter za enostavno vodenje zalog in povezavo s spletnimi trgovinami. Za program se plačuje fiksna mesečna najemnina. Tokrat bomo pojasnili, kako lahko podjetje prek programa vodi področje obračun plač.

Katere funkcije so zajete?

S funkcijo obračuna plač se enostavno izračuna bruto in neto plače. Enostavno se prišteje vse dodatke, bonitete, povračila in nadomestila. V obračun plač lahko vključite navadne, povečane ali poljubne splošne olajšave. Prav tako lahko na enostaven način vnesete tudi olajšave za vzdrževane družinske člane ter olajšave za invalide. V postopek lahko vključite tudi odtegljaje kot sta kredit in leasing. Program vam omogoča enostaven obračun prevoza na delo za vsakega zaposlenega posebej.

Priprava vseh potrebnih obrazcev

V sklopu obračuna plač se na enostaven način pripravijo obrazci za oddajo na eDavke, AJPES, Zavod za zdravstveno zavarovanje, zaposlene ter za evidenco v podjetju. Izvede se uvoz plačilnih nalogov v sistem spletne banke ali pa se jih pripravi za tiskanje. V postopku se pripravi tudi samodejna temeljnica z vsemi vknjižbami v glavno knjigo.

Program Minimax vam omogoči pripravo naslednjih obrazcev:

  • REK1 – lahko ga takoj oddate v sistem eDavkov;
  • Za na spletno stran AJPES se pripravi ZAP-M v obliki XML;
  • Poskrbljeno je tudi za refundacijske zahtevke;
  • Plačilni nalogi so takoj pripravljeni za vnos v spletno banko.

Program poskrbi za to, da boste imeli vedno na voljo aktualne informacije o minimalni in povprečni plači ter številu delovnih dni za vsak mesec posebej. Imeli boste takojšen vpogled v dohodninsko lestvico in pripadajoče olajšave. Seznanjeni boste tudi z najvišjimi zneski, ki so že neobdavčeni, na področju prevoza na delo, prehrane, odpravnine, jubilejnih nagrad in drugega.

Z obračunom plač v sklopu programa Minimax boste tako deležni številnih funkcij, storitev in informacij. Tako boste s tem področjem lahko upravljali hitro, enostavno in natančno.

Vir: minimax.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje