Kaj vse vam omogoča Minimax na področju obračuna plač?

Program Minimax je namenjen podjetnikom, ki bi si radi olajšali spremljanje poslovanja. Uporablja se ga lahko za različne vidike poslovanja. Pri tem ima podjetje stalen nadzor nad vsemi prihodki in odhodki ter odprtimi postavkami.
Obračun plač (Vir: Pixabay)

Obračun plač (Vir: Pixabay)

Podjetja ga lahko uporabljajo tudi za knjigovodstvo, obračun plač, prispevkov in drugih prejemkov ter za enostavno vodenje zalog in povezavo s spletnimi trgovinami. Za program se plačuje fiksna mesečna najemnina. Tokrat bomo pojasnili, kako lahko podjetje prek programa vodi področje obračun plač.

Katere funkcije so zajete?

S funkcijo obračuna plač se enostavno izračuna bruto in neto plače. Enostavno se prišteje vse dodatke, bonitete, povračila in nadomestila. V obračun plač lahko vključite navadne, povečane ali poljubne splošne olajšave. Prav tako lahko na enostaven način vnesete tudi olajšave za vzdrževane družinske člane ter olajšave za invalide. V postopek lahko vključite tudi odtegljaje kot sta kredit in leasing. Program vam omogoča enostaven obračun prevoza na delo za vsakega zaposlenega posebej.

Priprava vseh potrebnih obrazcev

V sklopu obračuna plač se na enostaven način pripravijo obrazci za oddajo na eDavke, AJPES, Zavod za zdravstveno zavarovanje, zaposlene ter za evidenco v podjetju. Izvede se uvoz plačilnih nalogov v sistem spletne banke ali pa se jih pripravi za tiskanje. V postopku se pripravi tudi samodejna temeljnica z vsemi vknjižbami v glavno knjigo.

Program Minimax vam omogoči pripravo naslednjih obrazcev:

  • REK1 – lahko ga takoj oddate v sistem eDavkov;
  • Za na spletno stran AJPES se pripravi ZAP-M v obliki XML;
  • Poskrbljeno je tudi za refundacijske zahtevke;
  • Plačilni nalogi so takoj pripravljeni za vnos v spletno banko.

Program poskrbi za to, da boste imeli vedno na voljo aktualne informacije o minimalni in povprečni plači ter številu delovnih dni za vsak mesec posebej. Imeli boste takojšen vpogled v dohodninsko lestvico in pripadajoče olajšave. Seznanjeni boste tudi z najvišjimi zneski, ki so že neobdavčeni, na področju prevoza na delo, prehrane, odpravnine, jubilejnih nagrad in drugega.

Z obračunom plač v sklopu programa Minimax boste tako deležni številnih funkcij, storitev in informacij. Tako boste s tem področjem lahko upravljali hitro, enostavno in natančno.

Vir: minimax.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

14.06.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP