Kako hitro pridobiti obisk na vaši strani

Mitchell "Harpz" Harper je svoj blog začel pisat le 5 dni nazaj. Včeraj je zabeležil kar 656 obiskovalcev na njegovem blogu. Seveda je takoj razložil, kako mu je to uspelo.

Najprej se je vprašal kateri so njegovi potencialni obiskovalci. Na grobo se je omejil na moške med 18 in 34 leti, ki gojijo strast za e-podjetništvo in trženje. Nato je glede na ciljno skupino poiskal na katerih straneh se takšne osebe nahajajo. Glede na to, da je on sam tudi spadal v ciljno publiko, je uporabil kar seznam strani, ki jih sam dnevno obiskuje: SEOBook.com, JohnChow.com, CopyBlogger.com, BlogMaverick.com, Digg.com in TechCrunch.com. Na teh straneh je uporabil že znan način pridobivanja obiska: komentarji. Poizkusil je napisati čimveč uporabnih komentarjev na članke in blog prispevke. Trudil se je, da je na nove vsebine karseda hitro odgovarjal, kajti prvih nekaj komentarjev dobi veliko več pozornosti kot kasnejši.

Naslednji nasvet, ki ga daje, je plačljivo oglaševanje. Za 5 dolarjev je dnevno oglaševal na StumbleUpon in dobival okoli 100 obiskovalcev na dan. Prav tako je na ReviewMe plačal, da je njegov blog ocenil in opisal John Chow. Pravi, da je zapravljeni denar nič v primerjavi s tem, koliko obiska je dobil. Veliko obiskovalcev je začelo pisati uporabne komentarje in še bolj navduševati ostale, da sodelujejo na njegovi strani.

Za konec predlaga še, da svoje članke, za katere menite, da so res dobri, objavite na spletni skupnosti Digg. Če vam uspe in vaš članek pride na prvo stran, si lahko obetate neverjetne številke novih obiskovalcev.

 

Vir: HarpzOn.com

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje