Kako izbrati barvni printer za potrebe vašega podjetja?

Izbira tiskalnikov na trgu je čedalje bolj obsežna. Tiskalniki ponujajo nove in nove funkcije. Prav zato je smiselno pretehtati, kaj imamo na razpolago, preden se odločimo za nakup.
Pravi tiskalnik za vaše podjetje (Vir: Pixabay)

Pravi tiskalnik za vaše podjetje (Vir: Pixabay)

Barvni printer je nepogrešljiva oprema vsake pisarne. V vsakem podjetju se na dnevni bazi dogaja, da je treba kaj natisniti. Naj bo to za stranke, poslovne partnerje ali enostavno razmnoževanje gradiva znotraj posameznega kolektiva. Barvni printer je možno dobiti že po zelo nizki ceni, vendar pa gre v tem primeru zgolj za najpreprostejšo napravo z osnovnimi funkcijami. Kaj pa če nam to ne zadošča? Potem je treba pozornost nameniti temu, kar potrebujemo za učinkovito tiskanje.

Hitrost tiskanja

Ena izmed pomembnih karakteristik tiskalnikov je hitrost, s katero lahko izvajajo tiskanje. Gre za vrednost ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto. Ta vrednost se običajno razlikuje za bavrno in črno-belo tiskanje. Pri barvnem tiskanju tiskanje namreč poteka nekoliko počasneje. Če pogosto tiskate veliko količino listov naenkrat, je vsekakor smiselno, da izberete čim hitrejši tiskalnik. Le tako boste lahko tekoče opravili dnevne opravke.

Kapaciteta za papir

Pomembna lastnost barvnih printerjev, če se tiskanja lotevate pogosto, je tudi kapaciteta za papir. V vsakem tiskalniku je namreč predal, ki je namenjen skladiščenju papirja. Večji kot je ta predal oziroma večjo količino papirja, kot jo lahko naenkrat shranjuje, bolje je to. Zakaj? Tako se namreč izognete prepogostemu poseganju v tiskalnik in stalnemu dovajanju novega papirja.

Povezljivost

Možnost povezljivosti barvnega printerja je prav tako pomembna. Seveda je to spet odvisno od vaših zahtev. Če npr. nameravate na en tiskalnik priključiti več zaposlenih, potem morate izbrati tako napravo, ki vam bo to omogočila. Tako bo lahko tiskanje z enega tiskalnika naenkrat izvajalo več sodelavcev.

Povezljivost pa se nanaša tudi na možnost povezave z mobilnimi napravami. Ker v današnjih časih veliko uporabljamo telefon, je tudi tiskanje direktno z njega lahko praktična opcija. Tudi tiskanje s tablice nam lahko olajša delo. Povezljivost s takimi napravami je možna prek Bluetootha ali pa z USB povezavo.

Pozanimajte se še o dodatnih funkcijah, ki so na voljo. Da izberete res najboljše zase in za svoje podjetje.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje