Kako izbrati pravi flatbed printer za vaše podjetje?

Flatbed printer ponuja UV tiskanje na velikem formatu. Gre za zelo uporabne pa tudi drage tiskalnike, zato naj podjetje skrbno pretehta to odločitev.
natisnjene fotografije

natisnjene fotografije

Menjava že obstoječe ali nakup nove naprave

V primeru, če podjetje namerava zamenjati obstoječi flatbed printer, mora pretehtati, v kolikšni meri je prejšnji zadovoljeval njegove potrebe. Je bil zanesljiv? Je ponujal vse možnosti, ki ste jih potrebovali? Če ne, potem je smiselno kupiti tiskalnik z bolj ustreznimi lastnostmi.

Če gre podjetje v nakup nove naprave, je pametno, da se pred tem posvetuje z nekom, ki se spozna na ta tip tiskalnikov. Pomembno je, da izberete model, ki bo ponujal vse potrebne funkcije tiskanja. Dobro je, da podjetje razmišlja tudi v smeri, katere funkcije bi morda potrebovalo v prihodnje in kupi tak flatbed printer, ki bo omogočal te funkcije v primeru spremenjenih / dodatnih potreb.

Najem ali nakup

Nakup zahteva visok začetni vložek, vendar pa se na dolgi rok to finančno bolj izplača. Če podjetje nima dovolj sredstev za nakup kvalitetnega tiskalnika, je pametna možnost tudi najem naprave in sprotno plačilo mesečne najemnine.

Material, format tiskanja in belo črnilo

Podjetje naj pred nakupom flatbed printerja pretehta, na katere materiale bo izvajalo tiskanje. Čeprav lahko določen tip tiskalnika ponuja tiskanje na raznovrstne materiale, se je potrebno pozanimati, kakšna je kvaliteta za tiskanje na posamezne materiale.

Format tiskanja je zelo pomembna lastnost tiskalnika. Podjetje naj pretehta, na katere dimenzije podlage bo izvajalo tiskanje in kakšne so lahko potrebe v zvezi s tem v bodoče.

Le določeni tipi tovrstnih printerjev omogočajo uporabo belega črnila. Pri tiskanju na raznovrstne materiale je belo črnilo zelo uporabno, saj služi kot podlaga, da druge barve bolje primejo.

Vzdrževanje

Poleg investicije v flatbed printer je treba upoštevati, da bodo v času uporabe nastajali tudi drugi stroški – material, črnilo ter morebitni dodatki k napravi. Da bi imela naprava čim daljšo življenjsko dobo, je nujno redno vzdrževanje, ki tudi nekaj stane.

Alternativa nakupu / izposoji tiskalnika

Obstaja tudi možnost, preko katere se izognete stroškom investicije. Možna je povezava s podjetjem, ki si že lasti tak tiskalnik in dogovor o sodelovanju. Drugo podjetje bo v tem primeru verjetno povišalo ceno za natisnjeno gradivo, slabost pa je tudi v tem, da ne boste imeli popolnega nadzora nad izvajanjem tiskanja.

 

Vir: itnh.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje