Kako izbrati pravi flatbed printer za vaše podjetje?

Flatbed printer ponuja UV tiskanje na velikem formatu. Gre za zelo uporabne pa tudi drage tiskalnike, zato naj podjetje skrbno pretehta to odločitev.
natisnjene fotografije

natisnjene fotografije

Menjava že obstoječe ali nakup nove naprave

V primeru, če podjetje namerava zamenjati obstoječi flatbed printer, mora pretehtati, v kolikšni meri je prejšnji zadovoljeval njegove potrebe. Je bil zanesljiv? Je ponujal vse možnosti, ki ste jih potrebovali? Če ne, potem je smiselno kupiti tiskalnik z bolj ustreznimi lastnostmi.

Če gre podjetje v nakup nove naprave, je pametno, da se pred tem posvetuje z nekom, ki se spozna na ta tip tiskalnikov. Pomembno je, da izberete model, ki bo ponujal vse potrebne funkcije tiskanja. Dobro je, da podjetje razmišlja tudi v smeri, katere funkcije bi morda potrebovalo v prihodnje in kupi tak flatbed printer, ki bo omogočal te funkcije v primeru spremenjenih / dodatnih potreb.

Najem ali nakup

Nakup zahteva visok začetni vložek, vendar pa se na dolgi rok to finančno bolj izplača. Če podjetje nima dovolj sredstev za nakup kvalitetnega tiskalnika, je pametna možnost tudi najem naprave in sprotno plačilo mesečne najemnine.

Material, format tiskanja in belo črnilo

Podjetje naj pred nakupom flatbed printerja pretehta, na katere materiale bo izvajalo tiskanje. Čeprav lahko določen tip tiskalnika ponuja tiskanje na raznovrstne materiale, se je potrebno pozanimati, kakšna je kvaliteta za tiskanje na posamezne materiale.

Format tiskanja je zelo pomembna lastnost tiskalnika. Podjetje naj pretehta, na katere dimenzije podlage bo izvajalo tiskanje in kakšne so lahko potrebe v zvezi s tem v bodoče.

Le določeni tipi tovrstnih printerjev omogočajo uporabo belega črnila. Pri tiskanju na raznovrstne materiale je belo črnilo zelo uporabno, saj služi kot podlaga, da druge barve bolje primejo.

Vzdrževanje

Poleg investicije v flatbed printer je treba upoštevati, da bodo v času uporabe nastajali tudi drugi stroški – material, črnilo ter morebitni dodatki k napravi. Da bi imela naprava čim daljšo življenjsko dobo, je nujno redno vzdrževanje, ki tudi nekaj stane.

Alternativa nakupu / izposoji tiskalnika

Obstaja tudi možnost, preko katere se izognete stroškom investicije. Možna je povezava s podjetjem, ki si že lasti tak tiskalnik in dogovor o sodelovanju. Drugo podjetje bo v tem primeru verjetno povišalo ceno za natisnjeno gradivo, slabost pa je tudi v tem, da ne boste imeli popolnega nadzora nad izvajanjem tiskanja.

 

Vir: itnh.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje