Kako izbrati pravi fotokopirni stroj za vaše podjetje?

Včasih so bile striktne ločnice med tiskalniki, fotokopirnimi stroji in drugimi napravami.  Danes so na trgu večinoma multifunkcijske naprave.
tiskanje v podjetju

tiskanje v podjetju

Multifunkcijske naprave izvajajo fotokopiranje, tiskanje, skeniranje, možno jih je povezati z internetom, z mobilnimi napravami itd. Prav zaradi širokega nabora raznovrstnih naprav je izbira prave še toliko težja. Vseeno so vam lahko spodnji nasveti v pomoč pri sprejemanju odločitve.

Domači ali pisarniški tiskalnik

Naprave za fotokopiranje lahko v grobem delimo na domače, pisarniške in produkcijske. Domači tiskalniki so manjši, lahko jih postavimo na mizo, zavzamejo malo prostora. Obstajajo tisti z najnižjega cenovnega ranga, ki jih dobimo že za okoli 50 €, vendar priporočamo, da posežete po takih, ki stanejo vsaj nekaj 100 €, ker so neprimerljivo bolj kvalitetni in imajo več funkcij. Po drugi strani so tukaj pisarniški tiskalniki, ki so večji, večinoma so samostoječi. Zadovoljujejo raznovrstne potrebe po fotokopiranju in tiskanju. Namenjeni so povezavi več računalnikov v omrežje, omogočajo tiskanje različnih dimenzij papirja. Gre za naprave, ki so vredne 1.000 € in več. Zadnjo kategorijo zavzemajo produkcijski tiskalniki, ki zagotavljajo izjemno profesionalno tiskanje. Taki tiskalniki imajo visoko resolucijo, stanejo okoli 10.000€ ali več.

Karakteristike tiskalnikov

Hitrost tiskanja

Ena najpomembnejših razlikovalnih znakov med tiskalniki je hitrost tiskanja. Izražamo jo v ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto. Za mikro podjetja priporočamo vsaj 27 ppm, za majhna in srednje velika pa vsaj 52 ppm.

Kapaciteta za papir

Gre za podatek, koliko listov lahko naenkrat vstavite v napravo in kakšen format papirja lahko naprava tiska.

Grafika

Produkcijski in pisarniški tiskalnik se zelo razlikujeta glede tega. Produkcijski tiskalnik nudi izjemno kvaliteto natisnjenih barvnih strani. Standardna resolucija znaša 2400 x 2400 dpi. Pisarniški tiskalniki so pretežno namenjeni tiskanju strani z besedili iz Worda, zato je resolucija precej nižja.

Črnilo

Dobro se je pozanimati, kolikšna je poraba črnila pri posameznem tipu naprave za fotokopiranje. Pozanimajte se, koliko kopij dobite iz posamezne kartuše in koliko stane njena zamenjava.

Nakup ali izposoja tiskalnika

Vprašajte se, kaj je za vas boljša možnost; izposoja ali nakup tiskalnika. Pri izposoji si lahko privoščite visokokvalitetno napravo z raznovrstnimi funkcijami, brez da bi imeli s tem visoke začetne stroške. Plačujete mesečno najemnino.

Vir: businessnewsdaily.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2019

13.02.2019 od 14:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje