Kako izbrati pravi fotokopirni stroj za vaše podjetje?

Včasih so bile striktne ločnice med tiskalniki, fotokopirnimi stroji in drugimi napravami.  Danes so na trgu večinoma multifunkcijske naprave.
tiskanje v podjetju

tiskanje v podjetju

Multifunkcijske naprave izvajajo fotokopiranje, tiskanje, skeniranje, možno jih je povezati z internetom, z mobilnimi napravami itd. Prav zaradi širokega nabora raznovrstnih naprav je izbira prave še toliko težja. Vseeno so vam lahko spodnji nasveti v pomoč pri sprejemanju odločitve.

Domači ali pisarniški tiskalnik

Naprave za fotokopiranje lahko v grobem delimo na domače, pisarniške in produkcijske. Domači tiskalniki so manjši, lahko jih postavimo na mizo, zavzamejo malo prostora. Obstajajo tisti z najnižjega cenovnega ranga, ki jih dobimo že za okoli 50 €, vendar priporočamo, da posežete po takih, ki stanejo vsaj nekaj 100 €, ker so neprimerljivo bolj kvalitetni in imajo več funkcij. Po drugi strani so tukaj pisarniški tiskalniki, ki so večji, večinoma so samostoječi. Zadovoljujejo raznovrstne potrebe po fotokopiranju in tiskanju. Namenjeni so povezavi več računalnikov v omrežje, omogočajo tiskanje različnih dimenzij papirja. Gre za naprave, ki so vredne 1.000 € in več. Zadnjo kategorijo zavzemajo produkcijski tiskalniki, ki zagotavljajo izjemno profesionalno tiskanje. Taki tiskalniki imajo visoko resolucijo, stanejo okoli 10.000€ ali več.

Karakteristike tiskalnikov

Hitrost tiskanja

Ena najpomembnejših razlikovalnih znakov med tiskalniki je hitrost tiskanja. Izražamo jo v ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto. Za mikro podjetja priporočamo vsaj 27 ppm, za majhna in srednje velika pa vsaj 52 ppm.

Kapaciteta za papir

Gre za podatek, koliko listov lahko naenkrat vstavite v napravo in kakšen format papirja lahko naprava tiska.

Grafika

Produkcijski in pisarniški tiskalnik se zelo razlikujeta glede tega. Produkcijski tiskalnik nudi izjemno kvaliteto natisnjenih barvnih strani. Standardna resolucija znaša 2400 x 2400 dpi. Pisarniški tiskalniki so pretežno namenjeni tiskanju strani z besedili iz Worda, zato je resolucija precej nižja.

Črnilo

Dobro se je pozanimati, kolikšna je poraba črnila pri posameznem tipu naprave za fotokopiranje. Pozanimajte se, koliko kopij dobite iz posamezne kartuše in koliko stane njena zamenjava.

Nakup ali izposoja tiskalnika

Vprašajte se, kaj je za vas boljša možnost; izposoja ali nakup tiskalnika. Pri izposoji si lahko privoščite visokokvalitetno napravo z raznovrstnimi funkcijami, brez da bi imeli s tem visoke začetne stroške. Plačujete mesečno najemnino.

Vir: businessnewsdaily.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje