Kako izbrati pravi fotokopirni stroj za vaše podjetje?

Včasih so bile striktne ločnice med tiskalniki, fotokopirnimi stroji in drugimi napravami.  Danes so na trgu večinoma multifunkcijske naprave.
tiskanje v podjetju

tiskanje v podjetju

Multifunkcijske naprave izvajajo fotokopiranje, tiskanje, skeniranje, možno jih je povezati z internetom, z mobilnimi napravami itd. Prav zaradi širokega nabora raznovrstnih naprav je izbira prave še toliko težja. Vseeno so vam lahko spodnji nasveti v pomoč pri sprejemanju odločitve.

Domači ali pisarniški tiskalnik

Naprave za fotokopiranje lahko v grobem delimo na domače, pisarniške in produkcijske. Domači tiskalniki so manjši, lahko jih postavimo na mizo, zavzamejo malo prostora. Obstajajo tisti z najnižjega cenovnega ranga, ki jih dobimo že za okoli 50 €, vendar priporočamo, da posežete po takih, ki stanejo vsaj nekaj 100 €, ker so neprimerljivo bolj kvalitetni in imajo več funkcij. Po drugi strani so tukaj pisarniški tiskalniki, ki so večji, večinoma so samostoječi. Zadovoljujejo raznovrstne potrebe po fotokopiranju in tiskanju. Namenjeni so povezavi več računalnikov v omrežje, omogočajo tiskanje različnih dimenzij papirja. Gre za naprave, ki so vredne 1.000 € in več. Zadnjo kategorijo zavzemajo produkcijski tiskalniki, ki zagotavljajo izjemno profesionalno tiskanje. Taki tiskalniki imajo visoko resolucijo, stanejo okoli 10.000€ ali več.

Karakteristike tiskalnikov

Hitrost tiskanja

Ena najpomembnejših razlikovalnih znakov med tiskalniki je hitrost tiskanja. Izražamo jo v ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto. Za mikro podjetja priporočamo vsaj 27 ppm, za majhna in srednje velika pa vsaj 52 ppm.

Kapaciteta za papir

Gre za podatek, koliko listov lahko naenkrat vstavite v napravo in kakšen format papirja lahko naprava tiska.

Grafika

Produkcijski in pisarniški tiskalnik se zelo razlikujeta glede tega. Produkcijski tiskalnik nudi izjemno kvaliteto natisnjenih barvnih strani. Standardna resolucija znaša 2400 x 2400 dpi. Pisarniški tiskalniki so pretežno namenjeni tiskanju strani z besedili iz Worda, zato je resolucija precej nižja.

Črnilo

Dobro se je pozanimati, kolikšna je poraba črnila pri posameznem tipu naprave za fotokopiranje. Pozanimajte se, koliko kopij dobite iz posamezne kartuše in koliko stane njena zamenjava.

Nakup ali izposoja tiskalnika

Vprašajte se, kaj je za vas boljša možnost; izposoja ali nakup tiskalnika. Pri izposoji si lahko privoščite visokokvalitetno napravo z raznovrstnimi funkcijami, brez da bi imeli s tem visoke začetne stroške. Plačujete mesečno najemnino.

Vir: businessnewsdaily.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje