Kako izbrati zmogljiv in hiter tiskalnik za vašo pisarno?

Če delate v pisarni, zagotovo imate veliko opravka s papirji in dokumentacijo, zato želite zagotoviti, da bi za vso to dokumentacijo uporabljali stroškovno učinkovite in zmogljive tiskalniške rešitve. Na voljo je mnogo različnih možnosti, pri čemer je dobro izbiro prilagoditi vašim potrebam v pisarni.
zmogljiv-in-hiter-tiskalnik

Kako izbrati zmogljiv in hiter tiskalnik za vašo pisarno?

V prvi vrsti je smiselno upoštevati strojno opremo naprave, ki jo proizvajajo različne blagovne znamke, zato lahko izbirate med različnimi modeli naprav. Pri tem gre zaupati bolj priznanim blagovnim znamkam s tradicijo. Če potrebujete več naprav, tedaj se je bolje odločiti za eno blagovno znamko, saj boste tako lahko tehnologijo lažje vzdrževali in povezali v sistem. Na splošno pa velja, da je hiter tiskalnik z lasersko tehnologijo printanja bolj primeren za pisarniško okolje.

Kako pogosto boste uporabljali printer?

Večina ljudi preskoči ta korak, saj bolj razmišljajo o funkcijah naprave in koliko so pripravljeni plačati za določen model printerja. Pri tem pa si ne vzamejo časa, da bi razmislili o obremenjenosti tehnologije, ki je vezana na delo v pisarni. Pogoste težave namreč nastanejo, ko je printer preobremenjen. Na drugi strani pa podjetja včasih kupijo drag printer z zmogljivo kapaciteto tiskanja, ki pa je ne koristijo v celoti.

Na tej stopnji je ključno, da razmislite o tem, koliko boste tiskali na vsakodnevni ravni. Spremljajte koliko papirja porabite na mesec. S tem boste lažje izračunali, koliko izpisov potrebujete na mesec. Ko boste prebirali specifikacije, boste našli tudi informacijo glede priporočenega mesečnega obsega tiskanja. Tako boste lahko izbrali hiter tiskalnik z ravno pravšnjo zmogljivostjo in kapaciteto.

Kakšne funkcije tiskanja potrebujete?

Ključno je, da natančneje definirate, za kaj boste uporabljali printer. Pomembno je razmisliti, kaj tiskate in katere funkcije potrebujete. Pri funkcijah naprave je dobro upoštevati nekaj dejavnikov:

  • Barvno ali črno belo tiskanje: Barvno tiskanje boste potrebovali, če tiskate različno grafiko in promocijske materiale, črno belo printanje pa je primerno za tisk pogodb, preglednic in splošne dokumentacije.
  • Velikost papirja: Ali tiskate na A4 format papirja ter, ali je tiskate tudi na 8,5×11 cm pisemskih listih? Ali morate tiskate na ovojnice? Ali uporabljate tudi papir velikosti 11x 17 cm?
  • Fotokopiranje in skeniranje: Če skenirate in fotokopirate le malo dokumentov, tedaj lahko izberete printer, ki to omogoča. Če pa ti dve funkciji uporabljate na vsakodnevno ravni, pa je bolje izbrati multifunkcijsko napravo v kombinaciji s printerjem, ki nudi samo tiskanje.
  • Brezžično povezovanje: Brezžični hiter tiskalnik omogoča, da tiskate tudi iz prenosnih računalnikov in mobilnih telefonov.

Upoštevajte skupne stroške delovanja printerja

Pri izbiri najbolj ustrezne naprave za vašo pisarno je poleg funkcij, blagovne znamke in modela printerja, dobro upoštevati tudi stroške, ki so povezani z delovanjem tehnologije. Mednje spada predvsem nakup kartuš, popravila okvar in napak in vzdrževanje strojne in programske opreme.

Iz tega vidika je printer ali multifunkcijsko napravo bolje najeti in ne kupiti, saj boste z nakupom vse zgoraj omenjene stroške prevzeli na podjetje oziroma jih boste morali plačati sami. Če želite najeti zmogljiv in hiter tiskalnik, se lahko obrnete na slovenskega ponudnika Optiprint, kjer vam bodo pomagali pri izbiri ustreznega modela printerja, pri tem pa boste izbrali tudi paket po meri, v ceno katerega je zajeta uporabe naprave, kartuše s tonerji, servisna popravila in namestitev opreme.

stroski-printerja

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje