Kako najti poslovnega angela

Kljub temu, da zadnje čase večinoma beremo o tem, kako je zaradi gospodarske krize skoraj nemogoče najti investitorje, se mnogi s tem ne strinjajo. Poslovni angeli so namreč vedno dejavni, ne glede na to v kakšnem stanju se nahaja gospodarstvo.
Kako najti poslovnega angela

Poslovnega angela je vedno mogoče najti.

Edina sprememba, ki jo je prinesla recesija je, da je sedaj potrebno več časa za pridobitev sredstev, kot pred krizo. Podjetniki se soočajo z več zavrnitvami in morajo razširiti svoj krog investitorjev, zato je dobro če se ponašajo z naslednjimi lastnostmi:

Odpornost je lastnost, ki je pomembna za vsakega podjetnika, saj se pri zbiranju sredstev za svoje podjetje dostikrat sooči z zavrnitvami.

Prav tako pomembna je vztrajnost in sistematičen pristop za soočanje z dvomi investitorjev, ki se navadno pojavljajo v obliki skrbi povezanimi z vlaganjem denarja v novosti ali prepričanjem, da recesija ni primeren čas za nove investicije.

Podjetniki morajo biti tudi potrpežljivi, saj lahko traja več mesecev, da najdejo prave investitorje. Priporočljivo je napisati seznam potencialnih investitorjev s kontaktnimi podatki in jih nato redno obveščati o svojem poslovanju, saj se tako poglobijo odnosi in poveča zaupanje.

Če boste na sestanku pokazali zgoraj navedene lastnosti, si lahko obetate vsaj še en sestanek s potencialnim vlagateljem. Upoštevati pa morate tudi to, da danes odločitev investitorjev v kateri projekt bodo vložili svoja sredstva temelji na drugačnih osnovah kot pred dvemi leti. Od vas želijo predvsem izvedeti kašna je potencialna rast zaslužkov, odločili pa se bodo na podlagi tega kakšno naklonjenost čutijo do poslovne ideje in lastnika podjetja.

Več informacij na spletnih straneh Kluba poslovnih angelov Slovenije.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje