Video: Kako napraviti minimalno sprejemljiv produkt?

Minimalno sprejemljiv produkt (ang. Minimum Viable Product) je različica novega produkta, ki ga podjetje lansira na trg in si tako omogoči, da pridobi kar največ informacij ob najmanjšem možnem denarnem vložku.
Video: Kako napraviti minimalno sprejemljiv produkt?

Kako napraviti minimalno sprejemljiv produkt? (Vir slike: pandodaily.com)

Tehnika minimalno sprejemljivega produkta (MSP) je ena najpomembnejših pri razvoju t. i. vitkega startup podjetja. Z njeno pomočjo na trgu preverjamo, kako bodo stranke odkrile naš produkt ali storitev ter kako se bodo nanj dejansko odzvale.

Navkljub imenu pa pri izdelavi minimalno sprejemljivega produkta ne gre za produkt, ki bi bil izdelan hitro in površno. Prav nasprotno, izdelava MSP je dokaj zahtevna, saj od podjetnika zahteva, da že v prvem poskusu ustvari produkt, ki bo dovolj dober, da bo primeren za vstop na trg. V veliki večini primerov to zahteva ogromno načrtovanja, dela, analiz in pogovorov s potencialnimi strankami. Čas od začetka izdelave do končnega MSP pa je povsem odvisen od podjetja do podjetja – lahko traja zgolj nekaj mesecev ali pa celo več let.

Preden se lotite dela, si poglejte videoposnetek, v katerem Bill Irvine, direktor podjetja Stremor, pojasni nekaj osnovnih napak pri razumevanju koncepta MSP.

YouTube

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje