Kako do poceni tiskanja v vašem podjetju?

Cilj vsakega podjetnika je, da bi si kar najbolj povečal prihodke ter zmanjšal odhodke. Prav zato je smiselno razmisliti, katera so tista področja v podjetju, na katerih bi se dalo kaj prihraniti. Eno med njimi je tudi tiskanje.
poceni tiskanje

poceni tiskanje

Poceni tiskanje je možno izvesti na različne načine. Dobro je, da o tem razmišljamo še pred nakupom tiskalnikov in izberemo take, ki so pri svojem delovanju kar najbolj varčni s črnilom. Pri tem igra pomembno vlogo tudi to, katere kartuše izberemo. Nižji strošek predstavljajo kartuše, ki niso od istega proizvajalca kot tiskalnik. Kljub temu, da večina misli, da so to edine kartuše, ki jih za delovanje tiskalnika lahko uporabimo, temu ni tako. Tudi kartuše drugega proizvajalca zagotavljajo dobre učinke. So pa bistveno cenejše. Običajno nam tudi služijo za dlje časa. Druga možnost je odločitev za tiskalnik, pri katerem sploh ne bomo imeli opravka s kartušami, saj je črnilo shranjeno v posebnem predalčku znotraj njega.

Poceni tiskanje na dnevni ravni

Če tiskalnike v podjetju že imamo, potem na tem področju nimamo manevrskega prostora. Kljub temu pa lahko poceni tiskanje dosežemo tudi na dnevni bazi. Kako? Najprej pri vseh tiskalnikih izberimo možnost obojestranskega tiskanja, če ta še ni nastavljena. Veliko lahko naredimo tudi s spremembo tipa pisave. Manjše in ožje pisave na dolgi rok zagotavljajo poceni tiskanje. Poleg tega je pametno izbrati ekonomski način tiskanja, s čimer bo porabljenega manj črnila. Če tiskate s spletne strani, potem strani najprej preglejte in popravite v Wordu. Na tak način izločite razne slike in besedilo, ki v določenem primeru niso relevantne in natisnete samo tisti del, ki ga res potrebujete.

Če to ni potrebno, se tiskanju raje izognite

Največ stroškov bomo pri tiskanju oklestili tako, da se bomo tiskanju izognili, če to ni potrebno. Kolikokrat ste natisnili nekaj le zato, da bi preleteli nekaj strani? V tem primeru je bolj pametno, da to naredite kar preko računalniškega ekrana. Če gre za dokument, ki ga želite obdržati, ga lahko shranite tudi na namizje oziroma posredujete naslovniku preko maila.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje