Kako do poceni tiskanja v vašem podjetju?

Cilj vsakega podjetnika je, da bi si kar najbolj povečal prihodke ter zmanjšal odhodke. Prav zato je smiselno razmisliti, katera so tista področja v podjetju, na katerih bi se dalo kaj prihraniti. Eno med njimi je tudi tiskanje.
poceni tiskanje

poceni tiskanje

Poceni tiskanje je možno izvesti na različne načine. Dobro je, da o tem razmišljamo še pred nakupom tiskalnikov in izberemo take, ki so pri svojem delovanju kar najbolj varčni s črnilom. Pri tem igra pomembno vlogo tudi to, katere kartuše izberemo. Nižji strošek predstavljajo kartuše, ki niso od istega proizvajalca kot tiskalnik. Kljub temu, da večina misli, da so to edine kartuše, ki jih za delovanje tiskalnika lahko uporabimo, temu ni tako. Tudi kartuše drugega proizvajalca zagotavljajo dobre učinke. So pa bistveno cenejše. Običajno nam tudi služijo za dlje časa. Druga možnost je odločitev za tiskalnik, pri katerem sploh ne bomo imeli opravka s kartušami, saj je črnilo shranjeno v posebnem predalčku znotraj njega.

Poceni tiskanje na dnevni ravni

Če tiskalnike v podjetju že imamo, potem na tem področju nimamo manevrskega prostora. Kljub temu pa lahko poceni tiskanje dosežemo tudi na dnevni bazi. Kako? Najprej pri vseh tiskalnikih izberimo možnost obojestranskega tiskanja, če ta še ni nastavljena. Veliko lahko naredimo tudi s spremembo tipa pisave. Manjše in ožje pisave na dolgi rok zagotavljajo poceni tiskanje. Poleg tega je pametno izbrati ekonomski način tiskanja, s čimer bo porabljenega manj črnila. Če tiskate s spletne strani, potem strani najprej preglejte in popravite v Wordu. Na tak način izločite razne slike in besedilo, ki v določenem primeru niso relevantne in natisnete samo tisti del, ki ga res potrebujete.

Če to ni potrebno, se tiskanju raje izognite

Največ stroškov bomo pri tiskanju oklestili tako, da se bomo tiskanju izognili, če to ni potrebno. Kolikokrat ste natisnili nekaj le zato, da bi preleteli nekaj strani? V tem primeru je bolj pametno, da to naredite kar preko računalniškega ekrana. Če gre za dokument, ki ga želite obdržati, ga lahko shranite tudi na namizje oziroma posredujete naslovniku preko maila.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje