Kako do poceni tiskanja v vašem podjetju?

Cilj vsakega podjetnika je, da bi si kar najbolj povečal prihodke ter zmanjšal odhodke. Prav zato je smiselno razmisliti, katera so tista področja v podjetju, na katerih bi se dalo kaj prihraniti. Eno med njimi je tudi tiskanje.
poceni tiskanje

poceni tiskanje

Poceni tiskanje je možno izvesti na različne načine. Dobro je, da o tem razmišljamo še pred nakupom tiskalnikov in izberemo take, ki so pri svojem delovanju kar najbolj varčni s črnilom. Pri tem igra pomembno vlogo tudi to, katere kartuše izberemo. Nižji strošek predstavljajo kartuše, ki niso od istega proizvajalca kot tiskalnik. Kljub temu, da večina misli, da so to edine kartuše, ki jih za delovanje tiskalnika lahko uporabimo, temu ni tako. Tudi kartuše drugega proizvajalca zagotavljajo dobre učinke. So pa bistveno cenejše. Običajno nam tudi služijo za dlje časa. Druga možnost je odločitev za tiskalnik, pri katerem sploh ne bomo imeli opravka s kartušami, saj je črnilo shranjeno v posebnem predalčku znotraj njega.

Poceni tiskanje na dnevni ravni

Če tiskalnike v podjetju že imamo, potem na tem področju nimamo manevrskega prostora. Kljub temu pa lahko poceni tiskanje dosežemo tudi na dnevni bazi. Kako? Najprej pri vseh tiskalnikih izberimo možnost obojestranskega tiskanja, če ta še ni nastavljena. Veliko lahko naredimo tudi s spremembo tipa pisave. Manjše in ožje pisave na dolgi rok zagotavljajo poceni tiskanje. Poleg tega je pametno izbrati ekonomski način tiskanja, s čimer bo porabljenega manj črnila. Če tiskate s spletne strani, potem strani najprej preglejte in popravite v Wordu. Na tak način izločite razne slike in besedilo, ki v določenem primeru niso relevantne in natisnete samo tisti del, ki ga res potrebujete.

Če to ni potrebno, se tiskanju raje izognite

Največ stroškov bomo pri tiskanju oklestili tako, da se bomo tiskanju izognili, če to ni potrebno. Kolikokrat ste natisnili nekaj le zato, da bi preleteli nekaj strani? V tem primeru je bolj pametno, da to naredite kar preko računalniškega ekrana. Če gre za dokument, ki ga želite obdržati, ga lahko shranite tudi na namizje oziroma posredujete naslovniku preko maila.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2019

13.02.2019 od 14:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje