Kako pomembna je analiza trga?

Ob ustanavljanju podjetja je potrebno upoštevati mnogo dejavnikov: najprej moramo identificirati kupce, ugotoviti velikost trga ter spremljati našo konkurenco. Zelo pomembno vlogo pa ima predvsem pri poslovanju manjših podjetij tudi analiza trga.
Omejitev gotovinskega poslovanja na 5.000 evrov

Omejitev plačevanja z gotovino. (Vir slike: sxc.hu)

Analiza trga je eden najpomembnejših delov poslovnega načrta. Močno namreč pripomore pri ugotavljanju, kam naši izdelki in storitve na trgu sploh spadajo, na podlagi same analize ciljnega trga pa lahko tudi načrtujemo kasnejše aktivnosti na področju trženja in marketinga. 

Uspešno izdelana analiza trga lahko močno zmanjša naše stroške v prihodnosti. Pomislite, da že na začetku ugotovimo, da je naša poslovna ideja povsem neuporabna – v tem primeru so prihranki lahko ogromni! Investicija v preverjanje vzdržnosti poslovne ideje mora zatorej biti že del začetnega vložka, kljub pomanjkanju finančnih virov, s katerim se mladi podjetniki pogosto soočajo. Poslovna ideja mora namreč biti takšna, da bo že sama od sebe pritegnila stranke. 

Ko imamo ustrezno poslovno idejo, moramo dodobra spoznati potencialne kupce. Ugotoviti moramo predvsem njihovo dostopnost, prek katerih prodajnih kanalov jih bomo najlažje dosegli oz. kateri so tisti kanali, prek katerih najraje poslujejo.

Pomembno pa je, da analiziranju tržišča posvečamo ves čas, ne le ob ustanavljanju podjetja. Gre namreč za hitro spreminjajoče se področje, zato je kontinuirano izvajanje teh aktivnosti nuja in podjetju prinaša veliko konkurenčno prednost. 

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje