Kako postati dober manager v 15. minutah na dan

Mnogi vodilni si želijo biti uspešnejši pri vodenju zaposlenih, vendar jim za to dostikrat zmanjka časa. Metoda 3,1% Coach omogoča izboljšanje vodstvenih sposobnosti.
Kako postati dober manager v 15. minutah na dan

Izkoristite vsak prost trenutek za delo z zaposlenimi.

Pogosto morajo izbirati med tem ali bodo čas namenili delu z zaposlenimi ali sestankom s strankami. Vendar pa je po mnenju strokovnjakov to napačen pristop, saj je pomembno predvsem na kakšen način manager vodi podrejene in ne koliko časa preživi z njimi. Za izboljšanje vodstvenih sposobnosti lahko uporabite 3,1% Coach metodo, po kateri delo z zaposlenimi omejite na petnajst minut dnevno.

Metoda svetuje, da produktivno porabite čas, ko ne delate, npr. pot s sestanka, za pogovor z zaposlenim, ki mu ponudite tudi povratne informacije, saj je to eno najboljših orodij za razvoj ljudi. Vsak prosti trenutek, npr. vožnjo z dvigalom, izkoristite za pogovore z zaposlenimi o njihovih ciljih in prioritetah. Enkrat dnevno se sprehodite po pisarni in ogovorite katerega od zaposlenih ter mu po možnosti ponudite pomoč. Na dan tudi pokličite ali pošljite e-mail dvema osebama s katerima ste imeli tisti dan opravka in jima povejte svoje mnenje o opravljenem delu. Ne pozabite se zahvaliti, saj se bodo ljudje s tem počutili cenjene.

Če se boste vsakodnevno držali teh napotkov, bodo vaši zaposleni izboljšali svoje sposobnosti in ostali motivirani.

Vir: HarvardBusiness

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje