Kako se bodo žepi povečali na račun iPhona 6 Plus

Se je iPhone 6 Plus znašel na seznamu vaših želja? Potem se verjetno že sprašujete, ali bo vaša konfekcija ustrezala njegovi velikosti. Veliki proizvajalci se namreč že odzivajo na vse večje potrebe po večjih žepih, ki jih diktirajo vse večji zasloni pametnih telefonov.
Kako se bodo žepi povečali na račun iPhona 6 Plus

Mobilna industrija narekuje večje žepe (Vir slike: YouTube).

Te zagate se zavedajo tudi nekatere blagovne znamke. Kot kaže bo Apple kriv za še eno prelomnico – proizvajalci se očitno odločajo o povečanju žepov. Spletna stran Quartz že ugotavlja, da bodo uporabniki večjega modela potrebovali večje žepe. Spremembe bodo potrebne tako na ženskih kot na moških modelih hlač.

Celotna industrija pametnih telefonov namiguje na večje žepe

Morebitno povečanje žepov pa ne bo posledica le pojava večjega iPhona, gre za celotno industrijo pametnih telefonov, ki postajajo vse večji. Zaslon iPhona 6 Plus počez meri 13,9 centimetrov in je tako pravi velikan v primerjavi s prejšnjimi generacijami.

Vsakdanje življenje spreminja dizajn in velikost

Blagovna znamka Uniqlo je za omenjeno stran potrdila, da so žepi hlač oziroma povečanje le-teh v njihovih načrtih. Svojim strankam želijo ponuditi udobje tudi ob nošenju večjih telefonov. Spletna stran Mashable je o morebitnih spremembah povprašala še pet blagovnih znamk, med njimi tudi Levi`s. Med odgovori je zaslediti pripravljenost na prilagoditev na večji model iPhona oziroma potrditev, da so na spremembe že pripravljeni. Pri znamki J. Crew so potrdili, da skozi proces dizajna vedno poskušajo upoštevati vse vidike uporabnikovega življenja, zato spreminjanje mobilne tehnologije ni prav nobena izjema.

Ženske ne potrebujejo večjih žepov?

Zanimivo pa je, da je vseh pet blagovnih znamk (Lee Jeans, L. L. Bean, American Eagle, J. Crew in Levi`s) miselno bolj usmerjenih v spremembo žepov za moške modele hlač. Sprememb na ženskih namreč ne omenjajo. Ne zato, ker bi bili ženski že prilagojeni novim meram, temveč zato, ker moški pogosteje nosijo telefone po žepih. Ženske jih raje pospravijo v torbice.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje