Kako se obleči z aplikacijo?

Današnje aplikacije nam omogočajo skorajda že vse. Priporočila za vadbo, obroke in podobno. Kaj pa moda? Predstavljajte si, da vam zjutraj ne bi bilo treba niti pogledati čez okno in preveriti vreme, saj bi vam aplikacija na telefonu natančno povedala, kako se obleči.
Kako se obleči z aplikacijo?

Aplikacija ClosetSpace so tuje spletne strani označile za skrivno orožje tistih, ki obožujejo modo (Vir slike: AppStore).

Aplikacija ClosetSpace na podlagi oblačil, ki jih imamo skrbno pospravljene v omari, svetuje podobno kot stilist. Le da vam pri tem ni potrebno na široko odpreti denarnice. ClosetSpace omogoča intimno deljenje nasvetov za stajling, direktno imetniku aplikacije.

Vnos naše garderobe v aplikacijo

Na svoj profil v ClosetSpace vnesemo naša oblačila, tudi čevlje in dodatke. Vse, kar lahko vnesemo, lahko označimo (tag, op.a.) z znamko, materialom, številko velikosti, barvo, ceno in kje smo kupili posamezen kos. Na tujih spletnih straneh so omenjeno aplikacijo poimenovali kot skrivno orožje za vse tiste, ki obožujejo modo. Pa tudi tiste, ki se na njo ne spoznajo!

Tistim, ki svojo garderobo še oblikujejo, aplikacija svetuje sveže modne trende, ki jih avtomatično prilagodi glede na obstoječe stanje, pri tem pa upošteva tudi vremensko stanje na lokaciji uporabnika. Živite v Miamiju? Potem bo predlog prilagojen višjim temperaturam.

Fokus je na uporabnicah, saj potrebujejo več časa za urejanje

Čeprav razvijalci aplikacije niso pozabili na moške, pa je vendarle bolj uporabna za ženske. To se izkaže ob iskanju. »Jasen je fokus na ženske uporabnice,« je povedal Rohan Deuskar, izvršni direktor in soustanovitelj Styliticsa, matičnega podjetja ClosetSpacea. »Vemo, da ženske zapravijo več časa za načrtovanje, kaj bodo oblekle, obenem pa imajo tudi večjo omaro,« je dodal.

Načrtovanje dogodkov in stajlingov vnaprej

Ena od funkcij aplikacije je tudi označevanje kosov, ki jih označimo za posebne priložnosti, na primer za službo, razgovor, sestanke in podobno. Ta funkcija odlično deluje z drugo funkcijo, ki jo ima aplikacija – načrtovanje dogodkov, ki obenem pomeni tudi načrtovanje izbora primernih oblačil. Aplikacijo lahko namreč povežemo z Googlovim koledarjem. Uporabnik, po tem ko poveže aplikacijo z Googlovim koledarjem, prejema obvestila na svoj pametni telefon o tem, katere kombinacije je že uporabil.

»Ena od dobrih stvari naše aplikacije je, da vemo, da moda prihaja v vseh velikostih, oblikah in blagovnih znamkah,« pravi Deuskar. »Mi ne promoviramo samo osebnega stila, ampak tudi osebno izražanje.«

Aplikacija, ki jo lahko najdete tako v App Store kot v Google Play, je brezplačna. Na voljo je v več jezikih, v angleščini, danščini, francoščini, nemščini, japonščini, portugalščini, kitajščini, španščini.

Ena od uporabnic je zapisala: »Zdaj lahko vidim vse moje obleke, čevlje in dodatke na dosegu roke, kar mi omogoča lažje načrtovanje stajlinga.« Marsikatere uporabnice so popolnoma navdušene tudi nad možnostjo planiranja stajlinga vnaprej, zato morda ni presenetljivo, da se aplikacija uvršča v sam vrh modnih aplikacij na spletnih tržnicah.

Oznake: , , ,