Kako se danes znajdejo jezni ptiči?

Finsko podjetje Rovio, znano po priljubljeni igri Angry Birds, ponuja številne možnosti igranja z jeznimi ptiči. Igra, ki jo pozna domala cel svet, je sicer lani praznovala peti rojstni dan, kar je na področju mobilnih iger precej veliko.
Kako se danes znajdejo jezni ptiči?

Rovio bo moral ponuditi še s čim več kot le Jeznimi ptiči (Vir slike: YouTube).

Franšiza Jeznih ptičev lahko postane tudi največja slabost finskega podjetja, kljub neizmerni moči, ki jo ima danes. Podjetje navsezadnje ni izdajalo prav nič drugega kot le jezne ptiče. Svet ne bo ostal nenehno naklonjen in zvest njihovim pticam, zato bo v prihodnosti potrebno usmeriti napore tudi na druga področja. Kako uspeti, že vedo, potrebni bodo premiki, da se lanski dogodki, ko je podjetje moralo odpuščati, ne bi ponovili.

NBA različica odigrana že več kot 375-milijonkrat

Rovio kljub prenasičenemu trgu igric ostaja med najbolj priljubljenimi. V podjetju se lahko spet pohvalijo z odličnim podatkom: od lanskega oktobra, ko so ponudili NBA-jevo različico Jeznih ptičev, je bila igrica odigrana že več kot 375-milijonkrat.

Zynga 10-krat večje podjetje, a s slabšimi rezultati

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2003, njegov največji tekmec Zynga pa 2007. Med njima sicer obstajajo številne razlike, ena največjih je v številu zaposlenih. Zynga je približno 10-krat večje podjetje z vidika števila zaposlenih, kljub temu pa se je Rovio v preteklosti lahko pohvalil, da je tudi več kot 200 milijonov ljudi po svetu igralo Angry Birds mesečno, okoli 30 milijonov dnevno. S temi statistikami so celo prekosili Zyngo.

Vesoljski ptiči postali takoj hit

Angry Birds Space je v treh dneh dosegla 10 milijonov prenosov, Angry Birds Rio pa kar 10 dni. Na prvi dan izida Angry Birds Space je igra postala številka ena v plačanih aplikacijah. Jezni ptiči so nato osvojili še fizične trgovine, tudi pri nas. Samo novembra 2011 so prodali več kot 10 milijonov igračk Angry Birds, pozneje še več.

Ptiči povzročajo odvisnost, kot jo tobak, alkohol in Facebook

Da so bili jezni ptiči res pravi hit, so si potrdili marca leta 2012, ko so v 35 dnevih po izidu Angry Birds Space našteli več kot 50 milijonov prenosov. Igro oziroma obsedenost z njo so uvrstili na lestvico odvisnosti – takoj za alkoholom, tobakom in Facebookom. Uporabniki so namreč dnevno zapravili kar 200 milijonov minut za Angry Birds, kar pomeni, da so 16 let igranja stisnili v eno uro igranja.

Če ste mlajši, vas razveseli, če pa starejši, pa malce razjezi

Rovio je samo za razvoj  jeznih ptičev porabil več kot 136 tisoč dolarjev. Večini igralcev je igra polepšala dan, večja verjetnost je obstajala pri tistih, mlajšim od 25 let. Tistim, starim od 18 do 34 let, pa se je razpoloženje običajno poslabšalo.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje