Kako sestaviti privlačno e-glasilo?

E-glasilo je sestavni del vsake uspešne marketinške akcije in predstavlja učinkovito komunikacijsko orodje za povezovanje s potrošniki in pospeševanje prodaje. S pomočjo naslednjih nasvetov lahko vsakemu podjetniku, ne glede na industrijo v kateri se nahaja, uspe sestaviti odlično e-glasilo, ki bo pritegnilo nove stranke.
Kako sestaviti privlačno e-glasilo?

Z dobrim e-glasilom povečajte svojo integriteto. (Vir: glennbeck.com)

Če v času, ko je internet postal sestavni del življenja in poslovanja še ne objavljate e-glasila, je leto 2010 pravi čas, da začnete.

Največ pozornosti bodo pritegnila kratka, jedernata in direktna besedila, v e-glasilo pa lahko vključite naslednje tipe vsebin, ki tudi tistim manj veščim pisanja ne bi smela povzročati prevelikih težav:

  • Zgodbe in pričevanja o uspehu: Prosite svoje stranke, da vam pošljejo opis svojih pozitivnih izkušnj z vašimi izdelki, opišejo kako so z njihovo pomočjo rešile določen problem ali izboljšale svoje življenje ter priložijo sliko. Najbolj prepričljive zgodbe objavite v e-glasilu, avtorje pa nagradite. Takšne zgodbe o uspehu spadajo med najboljše spodbude za nakup.
  • Intervjuji s strokovnjaki. Izberite aktualno temo, ki bi utegnila zanimati vaše stranke in opravite intervju s svojimi strokovnimi sodelavci, avtorji knjig ali drugimi strokovnjaki, ter ga objavite v e-novicah.
  • Vsebine z vaše in drugih spletnih strani: S kombiniranjem aktualnih vsebin iz blogov, spletnih strani, e-novic in člankov lahko vaše e-novice postanejo vir informacij za potrošnike. Pred objavo tujih vsebin ne pozabite prositi avtorja za dovoljenje za objavo, ter dodati povezave do originalnega vira.
  • Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja na vaši spletni strani, pri čemer lahko svoje odgovore dopolnite tudi z informacijami pridobljenimi od drugih podjetnikov ali strokovnih združenj.

Za lažji začetek pri izdajanju rednega e-glasila načrtujte njegove vsebine in jih uskladite z dogodki, ki vplivajo na vaše poslovanje (npr. prazniki). Redno anketirajte prejemnike glasila, da bi pridobili povratne informacije in izvedeli kaj jih zanima. Izdelajte tudi seznam idej za novice, ljudi, ki jih želite intervjujati in ostalih vsebin, ki bi utegnile zanimati vaše bralce. Poleg tega uporabljajte slike, ki bodo naredile vaše glasilo bolj privlačno, arhiv glasil pa objavite tudi na svoji spletni strani.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje