Kako si poiskati poslovnega partnerja?

Imate super poslovno idejo: ste jo že testirali, prodali nekaj produktov? Sedaj pa bi radi prišli na naslednjo stopnjo? Morda potrebujete investitorje, proizvodnjo ali dober marketing? Morda pa potrebujete tehnično pomoč ali strokovnjaka za znižanje stroškov?
Kako si poiskati poslovnega partnerja?

Kako si poiskati poslovnega partnerja? (Vir slike: sxc.hu)

Kakorkoli že, prišel bo čas, ko boste ugotovili, da sami preprosto ne zmorete postoriti vsega. Takrat boste imeli dve možnosti:

  1. najeti oz. zaposliti delavca, ali
  2. poiskati partnerja.

V kolikor si boste izbrali drugo možnost, torej poiskati partnerja, vam predstavljamo nekaj nasvetov, s pomočjo katerih si boste olajšali iskanje.

Nikar ne bodite preveč skrivnostni

Svojo poslovno idejo povejte kar se da veliko ljudem – nikoli ne veste, kdo izmed vaših znancev ima sorodnika ali nekdanjega sodelavca, ki bi bil odličen za vas in vaš posel. Nikar se ne obremenjujte, da je vaša poslovna ideja tako preprosta, da vam jo bo nekdo ukradel. V kolikor je res tako preprosta, vam jo bo slej ali prej nekdo ukradel (tudi če boste še tako skrivnostni).

Mreženje

Ključ do poslovnega partnerja je mreženje – tako preko spleta kot tudi v živo. Predstavljamo vam nekaj možnosti za mreženje preko spleta in v živo:

  1. Socialna omrežja. Socialna omrežja uporablja danes preko 800 milijonov uporabnikov po celem svetu. Morda ima vaš nekdanji sošolec profil in se mu zdi vaša idej zanimiva. Pri nas najbolj razširjeni socialni omrežji sta: Facebook in LinkedIn.
  2. Spletne mrežne skupine (angl. Online Networking Groups). Tovrstne skupine se ustanavljajo na podlagi skupnih interesov zato je možnost, da bo nekoga zanimala ista stvar kot vas precej velika. Primer takšnih skupin je MeetUp.
  3. Spletne strani namenjene iskanju poslovnih partnerjev. Primer tujih spletnih strani: PartnerUp in Business Opportunities Partners.
  4. Družina, prijatelji in kolegi. Najbolj pogosto se poslovne partnerje najde kar v trenutnem krogu prijateljev, znancev, družine, društev (gasilska društva, pevski zbor, športni klubi, itd.) in kolegov.

Vir: business-opportunities.biz

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje