Kako znižati stroške poslovanja?

V težavnih gospodarskih razmerah je postalo obvladovanje stroškov prednostna naloga za mnoge podjetnike, ki so do potankosti preučili svoje poslovanje in sprejeli ukrepe za nadzor stroškov. Naredite to tudi sami in s tem optimizirajte svoje poslovanje.
Kako znižati stroške poslovanja?

Prihranite z uporabo spletnih konferenc in skupnimi naročili. (Vir: mycollegesandcareers.com)

Začnite s pregledom svojih finančnih tokov in ugotovite katera področja vam povzročajo izgube. Preučite vse, tudi najmanjše izdatke in spoznajte kaj lahko brez večjih posledic ukinete. Najprej se odločite za ukinitev elementov, ki ne prispevajo neposredno k vaši poslovni uspešnosti kot so npr. brezplačni prigrizki, področja, ki imajo velik vpliv na poslovanje kot sta proizvodnja in trženje, pa pustite do zadnjega. Za pomoč pri odločanju vsak teden izdelajte poročilo s katerim boste dobili pregled nad vašimi stroški in prihodki.

Za začetek razmislite o znižanju stroškov na naslednjih področjih:

Poslovni partnerji: Poskušajte združiti svoja naročila z drugimi podjetniki in s tem priti do količinskih popustov.

Energija: Stroške energije lahko znižate z uporabo varčnih žarnic, izklapljanjem naprav, ki niso v uporabi, uporabo senzorjev gibanja…

Pisarniški pripomočki: Vprašajte za popuste in se omejite na uporabo le najbolj osnovnih pripomočkov, porabo papirja pa lahko zmanjšate z uporabo e-sporočil.

Prostor: Če imate na voljo proste pisarniške prostore, jih oddajte v najem ali pa se preselite na cenejšo lokacijo.

Potovanja: Razmislite o uvedbi spletnih sestankov in drugih načinov virtualnega sodelovanja in se izognite potnim stroškom.

Za pomoč pri pregledu stroškov poslovanja se lahko obrnete na svojega bančnika ali zaupanja vrednega finančnega svetovalca.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje