Kako znižati stroške pri tiskanju? Podajamo nekaj nasvetov

Tiskanje je dejavnost, ki se v številnih podjetjih izvaja pogosto. Prav zato tudi na tem področju lahko prihaja do precejšnjih stroškov. Kaj lahko sami naredimo za to, da bi jih kar v največji meri oklestili?
kako privarčevati pri tiskanju (Vir: Pixabay)

kako privarčevati pri tiskanju (Vir: Pixabay)

Treba je vedeti, da je najbolj pametno o sprotnih stroških tiskanja razmišljati, še preden se odločimo za nakup naprave. Tako lahko izberemo tako napravo za tiskanje, ki nam bo omogočila kar najnižje stroške glede na naše potrebe. V prvi vrsti moramo vedeti, kakšnega tiskanja se bomo posluževali. Bomo tiskali predvsem strani z besedili ali pa morda fotografije in drugo barvno gradivo? Kolikšno je število strani, ki ga bomo predvidoma natisnili na mesec? Treba je vedeti, da ima vsak tiskalnik v karakteristikah napisano število priporočenih strani na mesec. Gre za številko, ki je ni dobro preseči. Če se namreč to vrednost pogosto pride do progresivnega naraščanja stroškov. Poleg tega pa se naprava, ki jo obremenimo čez njene zmožnosti, tudi prej pokvari.

Pomembno je torej, da v fazi nakupa tiskalnika z vidika stroškov ne gledamo le na ceno same investicije. Poizvedujmo tudi v zvezi s tem, kakšne storške nam bo naprava povzročala na dolgi rok. To je še bolj pomembna komponenta, saj verjetno nameravamo tiskalnik uporabljati še nekaj let po njegovem nakupu.

Kako lahko stroške znižamo na dnevni bazi?

Vendar pa tudi ko je tiskalnik že kupljen, ni vse zamujeno. Še vedno obstaja precej trikov, ki jih lahko uporabimo, da bi si kar najbolj znižali stroške s tiskanjem.

Ena od prvih metod, ki jih moramo takoj vpeljati, je obojestransko tiskanje. Tako si bomo takoj prepolovili stroške, ki jih imamo s papirjem. Nekateri tiskalniki omogočajo samodejno obojestransko tiskanje. Tisti, ki so namenjeni bolj osnovnim funkcijam, pa tega niso zmožni. To pomeni, da moramo najprej natisniti eno od strani, šele nato vse liste obrnemo. Tiskanje nato izvedemo še na drugi strani. To nam sicer vzame nekaj dodatnega dela, ampak se vseeno splača.

Seveda se je dobro pred vsakim tiskanjem vprašati, če je to res potrebno. Velikokrat kaj natisnemo že iz navade. Vendar pa v primeru enkratne uporabe besedilo brez problemov preberemo kar z računalniškega ekrana. Nameravamo gradivo deliti s sodelavci ali prijatelji? Zakaj bi dokument natisnili in jim izročili osebno, če lahko posredujemo prek elektronske pošte?

Ekonomični način tiskanja je tudi ena izmed možnosti za varčevanje s črnilom. Enostavno ga izberemo med nastavitvami. Poleg tega pa se bo tiskanje na tak način tudi hitreje izvedlo.

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje