Kam bo šlo Microsoftovih 100 milijonov dolarjev?

Microsoft je tik pred sklenitvijo novega (obetavnega) posla. Zanimal naj bi se za nakup priljubljene aplikacije Sunrise, ki ponuja uporabnikom dobro izkušnjo s koledarji. Veljala naj bi za najboljšo aplikacijo za koledarje.
Kam bo šlo Microsoftovih 100 milijonov dolarjev?

Aplikacija Sunrise (Vir slike: Sunrise).

Aplikacija, poleg lepega dizajna in uporabnih orodij, omogoča uvoz koledarja iz iClouda, Exchanga in Googlovega koledarja, tudi Facebook dogodkov. Povezljiva je tudi z LinkedInom, in sicer prek uvoza kontaktnih podatkov osebe, s katero uporabnik namerava sestankovati, priloži pa mu tudi fotografijo. Sunrise je trenutno na voljo na napravicah z iOS in Android, prav tako v spletni različici.

Nadaljevanje decembrske zgodbe

Poteza Microsofta je nadaljevanje decembrskega prevzema startupa Acompli, ki se ukvarja z razvojem mobilne aplikacije za dostopanje in upravljanje elektronske pošte. Takrat je zanj odštel 200 milijonov dolarjev, tokratnja vsota nakupa pa naj bi bila za polovico manjša. Z Acomplijem si obeta prenovo Microsoftove aplikacije za Outlook, ki je menda med uporabniki zelo dobro sprejeta.

Microsoft brez komentarja

Oba nakupa nakazujeta, da se Microsoft močno usmerja v investiranje na področju mobilne produktivnost. Microsoft aplikacije ne namerava ukiniti, temveč uporabiti njegova znanja za izboljšanje njegovih izdelkov, predvsem v pisarniškem paketu Office in pripadajočih mobilnih aplikacijah. Microsoft zgodbe, ki jo je o nakupu aplikacije Sunrise, objavil TechCrunch, ni želel komentirati. Do dejanskega prevzema naj bi sicer prišlo še pred nastopom pomladi.

Kaj je znanega  o Sunrise? Potencial startupa, ustanovljen je bil leta 2012, so prepoznali številni investitorji, med njimi tudi Lerer Ventures, NextView Venture, 500 Startups, Adam Nash, Hunter Walk in mnogi drugi. Marsikateri investitor se je za njih odločil predvsem zaradi dovršenega dizajna, je možno prebrati na tujih spletnih straneh. Tokrat je njegov potencial prepoznal tudi Microsoft, ki je zanj pripravljen odšteti 100 milijonov dolarjev.

Od Foursquarja do Microsofta

Aplikacija je nastala ob združitvi moči dveh nekdanjih Foursquarjevih dizajnerjev, Pierra Valada in Jeremyja Le Vana. Svojo prvo iPhone aplikacijo je startup izdal tri mesece preden so se začeli aktivno ukvarjati s Sunriseom.  Tričlanska ekipa je že lani napovedala, da bo svoje vrste povečala, čeprav jim je v interesu, da ostanejo majhna ekipa. Pierre Valad je svojo ekipo opisal kot perfekcionistično.

Po podatkih, dostopnih na spletu, je Microsoft samo letos, opravil že tri nakupe. Konec januarja naj bi sicer po neuradnih informacijah odštel 200 milijonov za Equivio, storitev za analizo teksta.

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje