Kam bo šlo Microsoftovih 100 milijonov dolarjev?

Microsoft je tik pred sklenitvijo novega (obetavnega) posla. Zanimal naj bi se za nakup priljubljene aplikacije Sunrise, ki ponuja uporabnikom dobro izkušnjo s koledarji. Veljala naj bi za najboljšo aplikacijo za koledarje.
Kam bo šlo Microsoftovih 100 milijonov dolarjev?

Aplikacija Sunrise (Vir slike: Sunrise).

Aplikacija, poleg lepega dizajna in uporabnih orodij, omogoča uvoz koledarja iz iClouda, Exchanga in Googlovega koledarja, tudi Facebook dogodkov. Povezljiva je tudi z LinkedInom, in sicer prek uvoza kontaktnih podatkov osebe, s katero uporabnik namerava sestankovati, priloži pa mu tudi fotografijo. Sunrise je trenutno na voljo na napravicah z iOS in Android, prav tako v spletni različici.

Nadaljevanje decembrske zgodbe

Poteza Microsofta je nadaljevanje decembrskega prevzema startupa Acompli, ki se ukvarja z razvojem mobilne aplikacije za dostopanje in upravljanje elektronske pošte. Takrat je zanj odštel 200 milijonov dolarjev, tokratnja vsota nakupa pa naj bi bila za polovico manjša. Z Acomplijem si obeta prenovo Microsoftove aplikacije za Outlook, ki je menda med uporabniki zelo dobro sprejeta.

Microsoft brez komentarja

Oba nakupa nakazujeta, da se Microsoft močno usmerja v investiranje na področju mobilne produktivnost. Microsoft aplikacije ne namerava ukiniti, temveč uporabiti njegova znanja za izboljšanje njegovih izdelkov, predvsem v pisarniškem paketu Office in pripadajočih mobilnih aplikacijah. Microsoft zgodbe, ki jo je o nakupu aplikacije Sunrise, objavil TechCrunch, ni želel komentirati. Do dejanskega prevzema naj bi sicer prišlo še pred nastopom pomladi.

Kaj je znanega  o Sunrise? Potencial startupa, ustanovljen je bil leta 2012, so prepoznali številni investitorji, med njimi tudi Lerer Ventures, NextView Venture, 500 Startups, Adam Nash, Hunter Walk in mnogi drugi. Marsikateri investitor se je za njih odločil predvsem zaradi dovršenega dizajna, je možno prebrati na tujih spletnih straneh. Tokrat je njegov potencial prepoznal tudi Microsoft, ki je zanj pripravljen odšteti 100 milijonov dolarjev.

Od Foursquarja do Microsofta

Aplikacija je nastala ob združitvi moči dveh nekdanjih Foursquarjevih dizajnerjev, Pierra Valada in Jeremyja Le Vana. Svojo prvo iPhone aplikacijo je startup izdal tri mesece preden so se začeli aktivno ukvarjati s Sunriseom.  Tričlanska ekipa je že lani napovedala, da bo svoje vrste povečala, čeprav jim je v interesu, da ostanejo majhna ekipa. Pierre Valad je svojo ekipo opisal kot perfekcionistično.

Po podatkih, dostopnih na spletu, je Microsoft samo letos, opravil že tri nakupe. Konec januarja naj bi sicer po neuradnih informacijah odštel 200 milijonov za Equivio, storitev za analizo teksta.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje