Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Kariernih veščin, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta, je za širok spekter, menijo na portalu Time. Začetki ustvarjanja profesionalne poti in pridobivanja različnih znanj, ki nam lahko koristijo pri nadaljnji karieri, pa naj bodo vsekakor zgodnji ...
Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta (Vir slike: Bigstockphoto.com)

V vsakem danem trenutku pa je priporočljivo skrbeti, da delamo na nalogah in projektih, ki bodo nadgrajevali stopnjo naše samo-aktualizacije in osebnostne rasti.

1. Izčistite svojo osebno kratko predstavitev

Vsekakor se bo vaša kratka predstavitev ključnih stvari, ki jih v življenju počnete, sčasoma spreminjala, a kljub temu strokovnjakinja za komuniciranje Alexandra Franzen svetuje, da imate vedno pripravljen kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj pravzaprav v življenju počnete.

Svojo kratko predstavitev lahko izpilite do te mere, da ljudje, ki jih boste spoznavali ob takih ali drugačnih priložnostih, nikoli ne bodo pozabili, kaj ste imeli za povedati o sebi. Frazenova pojasnjuje, da si osebe pri novih predstavitvah redko zapomnijo mikroskopske detajle tega, kaj pravzaprav počnemo, vsekakor pa si zapomnijo, s kakšnimi občutki smo jih navdali.

2. Ozavestite svojo specifično notranjo moč

Priporočljivo je tudi ozavestiti, katera je tista vrsta notranje moči, ki vas napaja, kadar je to potrebno. Podjetnica Tina Roth Eisenberg pravi, da so vsi uspešni ljudje, ki jih je spoznala, točno vedeli, pri kateri stvari so sami najboljši. Eisenbergova obenem poudarja, da je njena notranja moč prav gotovo entuziazem.

3. Spoznajte svoje šibke točke

Na drugem koncu spektra značilnosti, ki sestavljajo določeno osebnost, pa je priporočljivo ozavestiti tudi svoje šibke točke. A vsekakor ne zato, da bi se zaradi slednjih sami počutili kaj slabše, to vam je lahko v veliko pomoč pri zaposlovanju ljudi, katerih veščine so komplementarne z vašimi. Tako boste lahko več časa namenili izvajanju opravil, pri katerih blestite in tako lažje dosegali višjo stopnjo samo-aktualizacije.

4. Naučite se delegirati delo

Prav nihče ne more postoriti vsega v podjetju in še posebej v primeru, če so vaše ambicije usmerjene v plezanje po karierni lestvici, je potrebno priti do zavedanja, katerim opravilom je vredno nameniti svoj čas in katere je pametneje delegirati.

5. Naredite nekaj, na kar ste resnično lahko ponosni

Iz tega boste namreč lahko večkrat na svoji poti tudi črpali nadaljnjo notranjo moč. Ob tem pa bi bilo vredno omeniti tudi, da se naučite kaj iz stvari, na katero dejansko ne morete biti ponosni, ker za vas na primer predstavlja velik neuspeh. Sprejmite lekcijo na konstruktiven način in jo integrirajte v naslednje korake pri tlakovanju svoje kariere.

6. Razširite svoje meje izven cone udobja

Dejstvo je, da cona udobja lahko predstavlja zelo udoben milni mehurček, ki nam omogoča delovanje z minimalno stopnjo napora in pogosto že kar z visoko mero avtomatizma. Zato moramo večkrat, ko se na različnih stopnjah svoje kariere (ali osebnega življenja) zaznamo v njej, raztegniti svoje meje in pogumno stopiti izven nje. Narediti nekaj, kar nas do določene mere celo straši.

Pri tem smo lahko pozitivno presenečeni, saj visoka tveganja v tovrstnem smislu lahko vodijo do visokih nagrad osebne narave.

7. Bodite pripravljeni sprejeti povratne odgovore z dvignjeno glavo

Hillary Clinton kot najboljši nasvet mladim na karierni poti pojmuje slednjega: »Pomembno je, da vzamete kritiko na konstruktiven način in resno, nikar pa je ne jemljite osebno.« V primeru, da si vse preveč ženete k srcu, se to lahko hitro pozna na stopnji vaše samozavesti, kar pa vsekakor ni priporočljiv način soočanja s kritiko.

Vir: TIME

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje