Kdaj je vaša kreativnost na vrhuncu?

Raziskave kažejo, da smo najbolj kreativni zvečer okoli 22. ure in najmanj okoli 16.30 ure. Prav tako kažejo, da se mnoge kreativne ideje porodijo med ali po tuširanju, zato tuš velja za najpogostejši vir kreativnosti.
Kdaj je vaša kreativnost na vrhuncu?

Izkoristite kreativne ideje.

Znano je, da se v določenem delu dneva prebudi krativnost v nas, kar pomeni, da naši možgani sledijo nekemu svojemu ritmu. Zato je pomembno, da prisluhnemo samim sebi in odkrijemo v katerem delu dneva in pri katerih opravilih smo najbolj kreativni in to izkoristimo. Priporočljivo je, da opravila prerazporedimo tako, da tista bolj kreativna opravimo zvečer. Vsak val kreativnosti izkoristimo, zapisujemo ideje in jih nato poskusimo tudi realizirati. Momente kreativnosti lahko izkoristimo tudi za opravljanje nedokončanih opravil, saj jih bomo v tem času kreativnosti lažje dokončali

Tedensko lahko ocenimo našo kreativnost, tako da premislimo o vseh opravilih, ki smo jih naredili v preteklem tednu in jih razčlenimo tako, da opredelimo katera izmed njih so bila kreativna, v katerem delu dneva smo jih opravljali in kako smo jih opravili. Najbolje je, da si opažanja zapišemo in potem primerjamo tedenske rezultate. Tovrsten dnevnik opravil zna biti zelo koristna stvar, saj nam omogoča pregled in je dober pokazatelj naše osredotočenosti. V kolikor smo nečemu posvetili veliko časa, to pomeni, da smo bili po vsej verjetnosti v naši zoni kreativnosti, medtem ko hitro in pogosto menjavanje opravil pomeni nezbranost.

Vir: Lifehack

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje