Kdo bo Podjetnik leta 2012?

Priznanje Podjetnik leta je najstarejše slovensko priznanje podjetnikom, podjetnicam in podjetniškim skupinam, ki ga že od leta 1991 podeljuje revija Podjetnik. V nadaljevanju pa vam predstavljamo podrobnejši opis treh nominirancev.
Kdo bo Podjetnik leta 2012?

Kdo bo Podjetnik leta 2012? (Vir slike: sxc.hu)

Kdo so letošnji nominiranci?

Strokovna komisija je za letošnje nominirance izbrala tri izjemne podjetnike, ki so s svojimi inovacijami in lastnim razvojem uspešni in uveljavljeni tudi na svetovnem trgu. Vsi dosedanji nagrajenci so sinonim za uspešno slovensko podjetništvo, saj so sloves uspešnega slovenskega podjetništva ponesli v svet. Zgodbe o uspehu pa pišejo tudi letošnji nominiranci za Podjetnika leta: Albert Erman, Jožef Lorbek in Boris Mesec. Več o nominirancih sledi v nadaljevanju.

Kaj pa komisija?

Komisijo sestavljajo predsednik komisije Štefan Pavlinjek, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, in člani: Boštjan Šifrar, lastnik in direktor gospodarske družbe SIBO G. d.o.o. iz Škofje Loke, podjetnik leta 2011, dr. Otmar Zorn, lastnik in direktor gospodarske družbe VARSI d.o.o. iz Ljubljane, Franci Pliberšek, lastnik in direktor gospodarske družbe MIK d.o.o. iz Celja, prof. dr. Jože P. Damijan, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, in Karolina Vrtačnik, odgovorna urednica revije Podjetnik.

Podrobnejši opis letošnjih nominirancev za Podjetnika leta 2012

Albert Erman, Magneti Ljubljana

Približno 90 odstotkov evropskega trga z magneti obvladujejo kitajski proizvajalci, med tistimi, ki si na trgu trajnih magnetov režejo preostali delež pogače, pa je tudi podjetje Magneti Ljubljana, družinsko podjetje, ki ga že 26 let vodi Albert Erman.

Magneti Ljubljana danes dobavljajo svoje izdelke kar 80 znanim kupcem po vsem svetu. Vendar z letno proizvodnjo 6.000 magnetov in 80 kupci Erman še ni zadovoljen. Velik del trajnih magnetov sicer izdelujejo za avtomobilsko industrijo, Erman pa vidi prihodnost v vlakih in tramvajih, pa tudi električnih avtomobilih. Tako so pred kratkim osvojili Alstom, ki mu bodo Magneti Ljubljana dobavljali magnete za vgradnjo v električne vlake.

Jožef Lorbek, Anthron

Podjetje Anthron, je družina Lorbek ustanovila leta 1989. Podjetje ima danes v Izoli lastno proizvodnjo izdelkov za športno in industrijsko področje dela na višini. V skorajda 20 letih je Jožef Lorbek izumil, patentiral in razvil široko paleto artiklov.

Podjetje družine Lorbek, katere člani so bili vpeti v delo že od samega začetka, je raslo počasi in zanesljivo. Iz dnevne sobe so se sprva preselili v garažo hiše, pred desetletjem pa v proizvodne dvorane, kjer so danes. Na njihove izdelke se med drugim zanesejo alpinisti v Himalaji in specialci raznih vojaških enot, tudi zveze Nato.

Boris Mesec, Mebor

Zgodba Borisa Mesca je zgodba samouka s poklicno šolo, ki je v škofjeloških gozdovih zgradil podjetje Mebor, ki danes v svoji branži sodi med najbolj cenjene na svetu. Leta 1982 je Boris Mesec izdelal prvo tračno žago po svoji zamisli. Tehnično znanje je pridobival sproti, med razvijanjem novih izdelkov, posel pa je stekel po letu 1991, ko se je sprostil izvoz za male podjetnike.

Danes po vsem svetu deluje več kot dvajset Meborjevih zastopnikov, ki uspešno skrbijo za prodajno mrežo in jo širijo.

Meborjevi stroji so rezultat dolgoletnih izkušenj iz žagarstva in strojegradnje, novih tehnologij in inovacij. Njihovi stroji se ponašajo z izvirnimi tehničnimi rešitvami, ki povečajo kakovost izdelkov in kapaciteto, hkrati pa so enostavni in varni za uporabo.

Kdaj in kje?

Podjetnik leta 2012 bo znan v sredo, 17. oktobra 2012 v dvorani Smelt v Ljubljani.

Vir: Revija podjetnik

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje