Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Raziskave pravijo, da povprečen človek potrebuje približno 8 ur spanca vsako noč, da lahko naslednji dan svoje delo opravlja brez težav. A nekateri izjemni podjetniki dokazujejo, da pravilo ne velja za vse. Poglejmo si, kdo so poslovneži, ki kljub malo spanca svoje delo opravljajo odlično!
Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca? (Vir slike: sxc.hu)

Marissa Mayes, direktorica spletnega giganta Yahoo, je zaslovela predvsem zaradi izrednega truda, ko je bila še zaposlena pri Googlu. Več tednov je delala kar po 130 ur tedensko, zato ji je ostajalo zelo malo časa za spanje. Da podjetnica funkcionira normalno, potrebuje dnevno le od 4 do 6 ur spanja, baterije pa si napolni na tedenskih počitnicah, na katere odide vsake 4 mesece.

Jack Dorsey, ustanovitelj Twitterja in direktor startupa Square, je nekoč pojasnil, da si za vsakega izmed obeh svetovno uspešnih startupov dnevno vzame od 8 do 10 ur časa. Torej mu za spanje ostane le 4 do 6 ur dnevno, včasih še manj!

Donald Trump, ameriški milijonar in svetovno znani podjetnik, svoj uspeh pripisuje dejstvu, da vsako noč spi zgolj 3 do 4 ure. Zaradi odrekanja spancu mu veliko več časa ostane za vodenje poslov, kar mu daje veliko prednost pred konkurenco.

Indra Nooyi, direktorica in predsednica podjetja PepsiCo, je ena najbolj izstopajočih managerk na svetu. Toda, da je dosegla sloves, kot ga uživa danes, je zelo garala. V povprečju namreč spi le 4 ure na noč ali manj.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja?

Barack Obama, ameriški predsednik, sicer ni podjetnik, je pa zgolj zaradi trdega dela in odrekanja prišel na visok položaj. Obama ponavadi k počitku leže šele ob enih zjutraj, na nogah pa je vsako jutro že ob sedmih zjutraj. A zaradi nujnih odločitev, s katerimi ga njegovo osebje sooča sredi noči, velikokrat spi še veliko manj časa.

Tom Ford, direktor modnega podjetja Gucci, na noč prespi le 3 ure. Kljub temu pa mu očitno ne primanjkuje energije, saj je v času njegovega vodenja vrednost podjetja Gucci zrasla za kar 90 odstotkov!

Vir: Business Insider

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje